Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Buruienile nedorite din grădină: cum să folosești o motosapă să le elimini (P)

Publicat

Fiecare grădinar vrea să știe care este cea mai bună modalitate de a scăpa de buruienile nedorite în mod permanent, astfel încât să nu dăuneze culturilor sale.

Există diferite metode care pot fi utilizate pentru a elimina și controla buruienile din grădină. În cadrul acestui articol, ne vom concentra asupra eliminării buruienilor cu o motosapă.

Avantajul principal al utilizării unei motosape pentru a scăpa de buruieni este că îți poate economisi o cantitate substanțială de timp și de muncă fizică, care poate fi destul de solicitantă pentru corpul tău. O motosapă are lamele care sunt folosite pentru a dezmembra solul și a-l întoarce astfel încât bucata de teren poate fi pregătită pentru orice alegeți să plantezi pe ea.

Utilizarea unei motosape în comparație cu spargerea solului cu unelte de mână poate duce la finalizarea eficientă a lucrării, și chiar de două ori mai rapid. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a lua în considerare utilizarea unei motosape pentru îndepărtarea buruienilor.

Tip de motosapă de utilizat pentru îndepărtarea buruienilor

După cum te-ai aștepta, dimensiunea terenului tău și tipul de sol pe care vei lucra sunt factorii cheie atunci când vei decide ce tip de motosapă să folosești.

Cum să elimini buruienile cu o motosapă

Îndepărtarea buruienilor cu o motosapă nu este o sarcină prea complicată. Primul pas în utilizarea unei motosape este să pregătești zona în care vei lucra. Asigură-te mai întâi că folosești o cositoare pentru a tăia iarba și buruienile cât mai scurt și îndepărtează orice pietre care vor împiedica procesul.

Făcând acest lucru, acesta va împiedica buruienile să blocheze motosapa în timp ce cureți solul. Dacă lucrezi pe un teren care este dur sau este compus din lut, udă solul pentru a înmuia terenul.

Mai apoi, poziționați motosapa în marginea locului pe care vrei să îl cureți și lasă lamele în jos odată ce unitatea este poziționată corect. În timp ce ții mânerele de prelucrat cu ambele mâini, apasă maneta ambreiajului pentru a permite ca lamele să sape în sol. Asigură-te că menții o aderență fermă pe mânere, deoarece lamele vor sări ușor de pe sol înainte de începerea procesului de a săpa.

Apoi, va trebui să împingi motosapa încet înainte, în timp ce lamele sapă solul. După ce ai finalizat un rând, apasă în jos pe mâner pentru a ridica lamele din pământ.

Întoarceți motosapa, așază lamele înapoi pe sol și cuplează ambreiajul pentru a iniția mișcarea lamelor. Repetă această procedură până când întreaga porțiune de teren este prelucrată.

Cât de eficientă este o motosapă?

În comparație cu utilizarea instrumentelor de mână, o motosapă este extrem de eficientă prin faptul că economisește timp și este mult mai puternică. O motosapă automatizează procesul de îndepărtare a buruienilor și te scutește de a efectua o mulțime de muncă fizică.

Desigur, trebuie să te asiguri că folosești o motosapă adecvată pentru lucrare și să o utilizezi conform instrucțiunilor producătorului. De asemenea, trebuie să ții cont de siguranță, deoarece motosapa are lame rotative care pot provoca vătămări.

Îndepărtarea buruienilor o motosapă este mult mai convenabilă și mai eficientă decât alte metode mai convenționale.

Concluzie

În comparație cu metoda mai veche de a îngenunchea și de a folosi unelte de mână, o motosapă poate fi salvatoare dacă ai un teren important de cultivat. Atunci când sunt utilizate în mod corespunzător, motosapele îți pot completa munca de grădinărit într-un mod foarte eficient și rapid.

Se estimează că utilizarea unui motocultor poate fi de două ori mai rapidă decât curățarea manuală. De asemenea, spatele tău îți va mulțumi, deoarece va fi salvat față de atunci când ar trebui să rupi toate buruienile de mână.

O motosapă te va ajuta să îți folosești timpul în mod productiv atunci când lucrezi în grădină.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax