Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ca să ții banii la bancă te costă între 1 leu și 7,5 lei. Vezi comisioanele percepute lunar de instituțiile bancare din România

Publicat

Banca Transilvania și Citibank sunt singurele instituții bancare care au comision zero pentru administrarea contului curent. Dintre cele mai mari 20 de bănci locale, numai două nu percep comision, în timp ce restul au tarife cuprinse între 1 leu şi 7,5 lei pe lună, potrivit datelor de pe site-urile instituţiilor de credit.

Dacă aveți cont la Unicredit Țiriac trebuie să știți că este banca care percepe cel mai mare comision de administrare a contului curent. Banca își taxează taxează clienţii cu 7,5 lei/lună.

Unicredit oferă un pachet ce conţine cont curent şi card de debit, a cărui administrare costă 20 de lei/an (circa 1,7 lei/lună). Astfel încearcă să convingă clienţii să aleagă un pachet în locul unui cont simplu. BCR, BRD şi Bancpost se află de asemenea în topul băncilor cu cele mai mari comisioane de cont curent, de 4,5 lei/lună în cazul BCR şi 3,5 lei/lună în cazul celorlalte două.

Cel mai redus comision este perceput de Volksbank şi RBS, acesta este de un leu lunar. De asemenea, Intesa San- Paolo, Garanti Bank, ING Bank şi Italo-Romena taxează gestionarea contului curent cu 1,25 până la 2 lei/lună.

sursa: zf.ro

Camelia TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax