Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cabinet medical și spălătorie publică, destinate persoanelor sărace, la Alba Iulia. Proiect în Consiliul Local

sediu primarie drona

Publicat

În Alba Iulia se va amenaja un Centru Comunitar de Intervenții Integrate, ce va cuprinde un cabinet medical și o spălătorie publică, destinate persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din municipiu.

Consilierii locali din municipiul Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de marți, 30 octombrie, documentația tehnico-economică faza DALI și indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Centru comunitar de intervenții integrate – municipiul Alba Iulia. Obținerea autorizației de construire în scopul: amenajare cabinet medical, spălătorie publică de haine și realizare acces”.

Amplasamentul propus este situat pe strada Arnsberg, nr. 34A. Se propune amenajarea unui cabinet medical în suprafață construită de 40,9 mp, o spălătorie publică de haine în suprafață construită de 28,10 mp și realizarea accesului aferent.

Valoarea totală a investiției este de 369.165,28 lei (TVA inclus), echivalent a 42.052,64 euro, durata de realizare fiind de șase luni.

Prin Hotărârea nr. 205/2017 a fost aprobată participarea municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului „Măsuri integrate de combatere a excluziunii sociale în comunitățile marginalizate din municipiul Alba Iulia – MICESA”, finanțat prin POCU 2014-2020. Ratele de cofinanțare aplicate sunt 98% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului din Fondul Social European și bugetul de stat, iar diferența de 2% va fi suportată de către municipiul Alba Iulia.

În cadrul acestui proiect vor fi realizate o serie  de activități care vin în sprijinul persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din municipiul Alba Iulia, respectiv comunitatea Chicago cu 2 blocuri de locuințe pe strada Gladiolelor, comunitatea Goldiș cu 3 blocuri de locuințe pe strada Vasile Goldiș la nr. 12, 14 și 16 și comunitatea Pâclișa.

Crearea Centrului Comunitar de Intervenții Integrate va asigura dezvoltarea serviciilor destinate grupurilor vulnerabile, prin realizarea unui cabinet medical, a unei spălătorii publice de haine în cadrul Centrului de servicii sociale „Sf. Maria”. În acest sens, în cadrul documentației tehnice, proiectantul investiției a propus unele modificări la construcția existentă pe strada Arnsberg, nr. 34A, respectiv:

  • recompartimentarea unei părți din Centrul de servicii sociale „Sf. Maria”
  • amenajarea tuturor funcțiunilor necesare unei bune desfășurări a activităților propuse
  • modificarea instalațiilor utilitare în acest scop
  • prevederea finisajelor interioare și exterioare potrivit funcțiunilor propuse
  • montarea unor tâmplării interioare și exterioare potrivite
  • accesibilizarea spațiilor existente pentru utilizatori cu handicap locomotor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 26.10.2018 at 16:41

    Cine va stabili gradul de saracie si pe baza a ce ?
    Fiind platiti de Primarie salariatii acestor puncte vor avea un salar conform grilei Primariei.
    Traiasca Stalin si echipa lui, care si-au croit o grila de salarizare ca-n vest !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax