Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Cadastru gratuit 2019: Peste 60 de primării din Alba au depus cereri de finanţare prin programul naţional. LISTA

Publicat

terenuri agricole

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a început cea de-a cincea etapă de finanțare a lucrărilor de cadastru general, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF). Peste 60 de primării din Alba au depus cereri pentru a accesa 160.000 de lei fiecare, finanţare destinată înregistrării gratuite a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

La nivel naţional, suma totală alocată de ANCPI în această etapă de finanțare pentru înregistrarea imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, pe sectoare cadastrale, este de aproape 280 de milioane de lei.

ANCPI finanțează și în 2019, din veniturile proprii, lucrări de cadastru general în toate localitățile eligibile în cadrul PNCCF, potrivit unui comunicat al agenţiei.

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale pot încheia contracte de finanțare cu oficiile de cadastru și publicitate imobiliară (OCPI) începând cu luna aprilie. Lucrările sunt gratuite pentru cetățeni.

În 2019, fiecare unitate administrativ-teritorială (UAT) poate primi 160.000 de lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, față de 155.000 de lei în 2018, 150.000 de lei în 2017 și 135.000 de lei în 2016. Până în prezent, 2.181 de primării și-au exprimat dorința de a accesa acești bani în 2019, pentru a înregistra în sistemul integrat de cadastru și carte funciară o suprafață estimată de 3.291.000 hectare și un număr estimat de 4.066.000 de imobile.

Din 3 aprilie, fiecare oficiu teritorial comunică unităților administrativ-teritoriale, care au solicitat finanțare în această etapă, suma de care vor beneficia și modelul contractelor de finanțare.

În județul Alba, au fost înregistrate 62 cereri pentru finanțarea lucrărilor de cadastru care vor începe în acest an, în cuantum de 9.531.600 lei.

Potrivit legii, au prioritate sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes naţional și terenuri agricole subvenționate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Totodată, pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, primăriile care semnează contracte de finanțare cu OCPI – urile trebuie să găsească prestatori până în luna august, anul curent. Conform legislației, ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanțare poate fi bugetul local al primăriilor.

Lista celor 62 de primării din judeţul Alba interesate să acceseze fonduri prin PNCCF:

1 Abrud

 2 Aiud

 3 Alba Iulia

 4 Albac

 5 Almaşu Mare

 6 Arieşeni

 7 Avram Iancu

 8 Baia De Arieş

 9 Berghin

 10 Bistra

 11 Blaj

 12 Blandiana

 13 Bucium

 14 Câlnic

 15 Câmpeni

 16 Cenade

 17 Cergău

 18 Ceru Băcăinţi

 19 Cetatea De Baltă

 20 Ciuruleasa

 21 Crăciunelu De Jos

 22 Cricău

 23 Cugir

 24 Cut

 25 Doştat

 26 Fărău

 27 Galda De Jos

 28 Gârbova

 29 Gârda De Sus

 30 Hopârta

 31 Întregalde

 32 Jidvei

 33 Livezile

 34 Lopadea Nouă

 35 Meteş

 36 Mogoş

 37 Noşlac

 38 Ocna Mureş

 39 Ocoliş

 40 Ohaba

 41 Pianu

 42 Ponor

 43 Poşaga

 44 Râmeţ

 45 Râmetea

 46 Roşia de Secaş

 47 Roşia Montană

 48 Sălciua

 49 Sâncel

 50 Săsciori

 51 Scărişoara

 52 Sebeş

 53 Şibot

 54 Sohodol

 55 Şona

 56 Stremţ

 57 Şugag

 58 Teiuş

 59 Vadu Moţilor

 60 Valea Lungă

 61 Vidra

 62 Zlatna

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

După gratii, pentru evaziune fiscală. Un bărbat din Alba Iulia va sta la închisoare 3 ani și 6 luni

Publicat

arestat catuse

Un bărbat în vârstă de 36 de ani din Alba Iulia a ajuns după gratii, fiind condamnat la trei ani și șase luni închisoare, pentru evaziune fiscală. Potrivit IPJ Alba, marți, polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Alba au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii care […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Acțiune Poliția Rutieră și RAR, la Abrud. Șapte autovehicule, depistate cu defecțiuni tehnice. Amenzi de peste 3.000 de lei

Publicat

actiune politia RAR

Poliţiştii din Abrud, împreună cu RAR –ul, au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere provocate de starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor. Au fost depistate 7 autovehicule cu defecţiuni tehnice. Potrivit IPJ Alba, la data de 19 iunie 2019, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Abrud, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Aiud, amendat de polițiști pentru că deținea ilegal un detector de metale. Aparatul a fost confiscat

Publicat

Poliţiştii din Aiud au depistat un bărbat din municipiu, care deţinea, ilegal, un detector de metale. A fost sancţionat contravenţional, iar detectorul de metale a fost confiscat. Reamintim faptul că, pentru deţinerea unui detector de metale, este necesară obţinerea unei autorizaţii. Potrivit IPJ Alba, la data de 19 iunie 2019, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Blandiana, cercetat penal după ce și-a bătut soția. Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu

Publicat

agresiune

Polițiștii din Vințu de Jos au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat care și-a agresat soția și a determinat-o să plece de acasă, împreună cu cei doi copii minori. Polițiștii l-au îndepărtat din locuință și i-au interzis să se apropie de familia sa. Potrivit IPJ Alba, în după amiaza zilei de miercuri, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate