Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”Cadet pentru o zi” la Colegiul Național Militar din Alba Iulia. Program destinat elevilor de gimnaziu

Publicat

Elevii din gimnaziu pot vedea, pentru o zi, cum e să studiezi la un liceu militar. Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia desfășoară, marți, cea de a II-a ediţie a proiectului pilot „Cadet pentru o zi”, destinat elevilor de gimnaziu din clasele a VIII-a, iniţiat de Ministerul Apărării Naţionale cu prilejul Zilei de 25 Octombrie – Ziua Armatei României.

”Proiectul are ca scop promovarea profesiei militare. Elevii de gimnaziu, potenţiali candidaţi pentru admiterea în colegiul militar naţional albaiulian au posibilitatea să desfăşoare activităţi practice, interactive, menite să valorizeze aptitudinile şi curiozităţile legate de instituţia militară.

Aflat la a doua ediţie, proiectul pilot început în anul 2017, sub denumirea de „Cadet pentru o zi”, reprezintă o ocazie unică pentru cei 20 elevi de la Şcoli Gimnaziale din Alba Iulia, de a participa alături de liceeni la activităţile din programul orar, destinate să contribuie la orientarea lor profesională” au anunțat reprezentanții instuției de învățământ militare.

„Cadeţii” se vor prezenta la sediul colegiului, marţi, 23 octombrie, la ora 08.00, de unde vor fi preluaţi de cadre militare şi elevii gradaţi. Cu ajutorul acestora, vor fi echipaţi, repartizaţi pe clase, vor servi masa în mediu cazon și vor intra în programul specific instituţiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax