Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cadouri de Ziua iubirii, sărbătorită în 14 februarie. Vezi legenda Sfântului Valentin

Publicat

Îndrăgostiții din întreaga lume sărbătoresc, în 14 februarie, ziua iubirii. Deși este o sărbătoare importată pentru români, „Valentine`s Day” a devenit un eveniment important şi pentru cuplurile autohtone. Cu această ocazie, magazinele se pregătesc să fie luate cu asalt de cei care doresc să facă un cadou persoanei iubite. Pernițe, căni, jucării, rame foto, toate în formă de inimioară și vopsite în culoarea pasiunii, roșu, stau pe raft și așteaptă să fie cumpărate de îndrăgostiți.

Citește și VALENTINE’S DAY : Mesaje frumoase, romantice sau îndrăznețe de Ziua Îndrăgostiților

 

Dacă luna martie este cea a mărțișorului, atunci luna februarie este cu siguranță cea a iubirii. Valentine`s Day dezvăluie cele mai arzătoare sentimente de iubire și cele mai frumoase momente. Dacă în această zi mulți bărbați își iau inima în dinți și își cer de soție aleasa inimii, alți se mulțumesc să dăruiască diferite obiecte prin care să își exprime dragostea.

Și anul acesta, magazinele sunt alimentate cu cele mai colorate și interesante obiecte. Îndrăgostiții pot cumpăra pernițe în formă de inimioară la prețul de 40 de lei, căni inscripționate cu mesaje de dragoste la prețul de 18 lei, breloc la 5 lei. Cei care vor să facă un cadou util iubitelor pot alege casete de bijuterii în formă de inimioară care costă 20 de lei. Fetele pot alege să le dăruiască iubiților o ramă foto, pe care o pot cumpăra la prețul de 15 lei.

Legenda Sfântului Valentin

Despre Valentin, se ştie că a fost un preot roman tânăr, din timpul persecuţiei lui Claudius, în anii 269-270, care îi ajuta pe creştini. Acesta a ajuns în închisoare, unde a devenit un propovăduitor. A fost condamnat la moarte la data de 14 februarie 269. În timpul în care a stat în închisoare, el trimitea mesaje de încurajare prietenilor, spunându-le „Amintiţi-vă de Valentin” şi „Vă iubesc”.

Alte surse arată că Valentin a fost un preot care căsătorea cuplurile în secret, împotriva legii date de Împăratul Claudiu, care interzisese căsătoria. Şi în această poveste, el a fost dus în închisoare, deoarece refuzase să treacă la credinţa în zeii păgâni. În închisoare, el se împrieteneşte cu fiica temnicerului, pe care o convinge să creadă în Dumnezeu. În ziua executării sale, din 14 februarie 269, Valentin scrie o scrisoare de dragoste fetei temnicerului, pe care nu o semnează.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax