Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cadouri pentru copiii, tinerii şi persoanele adulte cu dizabilităţi ocrotite în centrele aflate în structura DGASPC Alba


Publicat

cadouriCopiii, tinerii şi persoanele adulte cu dizabilităţi ocrotite în centrele aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba s-au pregătit din timp și au confecționat felicitări și ornamente pentru împodobirea bradului și a camerelor unde locuiesc, au învățat și repetat colinde, iar Moș Crăciun și-a trimis deja ajutoarele sale pentru a împărți daruri pentru toți cei care îl așteptă cu nerăbdare.

Luna decembrie este cea mai frumoasă lună din an pentru că celebrăm cea mai frumoasă, mai sfântă și mai magică sărbătoare: Crăciunul. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să prețuiești pacea și bunăvoința, să oferi, din plin, compasiune, să dăruiești fără a aștepta recunoștință. Este important ca darul să vină din inimă, să fie oferit cu drag și plăcere, căci atunci are mai multe șanse să ajungă acolo unde trebuie, unde este nevoie de el, iar simplul fapt de a dărui fără a aștepta recunoștință ne face mai buni, mai atenți la noi înșine și la ceilalți, la bucuria noastră și a celor din jur, transmit reprezentanţii DGASPC Alba.

În aceste zile, premergătoare Crăciunului, Fundaţia „Hope and Homes for Children Romania” din Baia Mare a pregătit cadouri în valoare de 300 lei pentru fiecare din cei 66 de copii ocrotiți în casele de tip familial înfiinţate în colaborare cu DGASPC Alba (Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinocchio” Alba Iulia, Casa de tip familial „Sfânta Ana”, Casa de tip familial „Sfânta Maria” Alba Iulia, Casele de tip familial nr. 9 Bărăbanţ – Alba Iulia, Casa de tip familial nr. 1 Aiud, Casa de tip familial nr. 8 Sâncrai) ce au constat în obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte corespunzătoare vârstei şi sezonului, materiale didactice: acuarele, creioane colorate, jocuri, etc., materiale de igienă personală, dulciuri, fructe și a oferit 400 de lei/copil pentru ca masa de Crăciun și cea festivă de Anul Nou să fie îmbelșugată.

Fundaţia „Mission Without Borders” ( Misiune fără frontiere ) Sibiu şi Primăria Blaj au oferit pachete de dulciuri pentru cei 62 de copii ocrotiți în cadrul Serviciilor comunitare pentru protecția copilului Blaj, iar Aurelian Precup și grupul său de prieteni a donat îmbrăcăminte sportivă pentru toți acești copii. Acesta a donat totodată și îmbrăcăminte sportivă și celor 42 de copii ocrotiți în casele de tip familial din cadrul Serviciilor Comunitare Abrud, celor 8 copii/tineri de la Centrul de primire în regim de urgență ”Pinocchio” Alba Iulia și celor 15 copii din Casa de tip familial ”Speranța Copiilor” Cugir.

La copiii din CTF „Speranța Copiilor” Cugir, pentru că au fost cuminți, Moș Crăciun a trimis și reprezentanții Asociației „Pro Europa” Franța, care le-au dăruit încălțăminte, îmbrăcăminte și articole de igienă personală.

Serviciul de Ajutor Maltez – Filiala Aiud prin Fari Palko Ilona, alături de un grup de doamne malteze și voluntari, a dăruit 29 de pachete cu rechizite și dulciuri copiilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Aiud. Doamnele malteze nu au uitat de cele 317 persoane adulte cu dizabilități din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos și Centrul de Îngrijire și Asistență Baia de Arieș cărora le-au dăruit pachete cu dulciuri și articole de igienă personală.

„Mulţumim tuturor mesagerilor moşului (instituţii publice, organizaţii neguvernamentale, persoane fizice), care s-au alăturat acestor acţiuni caritabile, dovedind dragoste şi omenie, faţă de copiii şi adulţii ocrotiţi în centrele aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Copleşitoarea bucurie din ochii lor, să ne fie nouă celor mari aducătoare de mulţumire sufletească şi să ne inspire să fim mai buni cu cei din jur şi cu noi înşine. Să primim Sărbătorile cu pace, căldură în suflet şi multă bucurie”, a transmis directorul general DGASPC Alba, profesor Sorin Valerian Chirilă.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Sauna care funcționează în cadrul Bazinului Olimpic din Alba Iulia, redeschisă. PREȚURI

Publicat

Sauna care funcționează în cadrul Bazinului Olimpic Alba Iulia a fost redeschisă, au transmis miercuri reprezentanții Primăriei. Aceasta va funcționa între orele 7:00 – 10:00 și 18:00 – 21:00.

Tariful de intrare pentru elevi, studenți la zi, pensionari, șomeri în plată, persoane cu handicap este de 5 lei/15 minute. Tariful de intrare pentru adulți este de 10 lei/15 minute.

Prețul abonamentului de intrare la saună pentru elevi, studenți la zi, pensionari, șomeri în plată, persoane cu handicap (durata unei ședințe fiind de 15 minute) este:

  • pentru 10 ședințe: 40 lei
  • pentru 20 ședințe: 75 lei
  • pentru 30 ședințe: 100 lei

Prețul abonamentului pentru adulți (durata ședință 15 minute) este:

  • pentru 10 ședințe: 80 lei
  • pentru 20 ședințe: 150 lei
  • pentru 30 ședințe: 200 lei

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tinerii actori din România se întâlnesc în septembrie la Alba Iulia. Două zile de teatru la ”Gala tânărului actor – HOP”

Publicat

”Gala tânărului actor – HOP” se va desfășura în 2021, la Alba Iulia, în zona Cetății Alba Carolina, în perioada 2 – 4 septembrie. 

Ce este gala tânărului actor? Este o competiție adresată actorilor, de până în 33 de ani care au terminat o facultate de teatru. Aceștia participă la o preselecție on-line iar dacă vor fi selectați vor participa propriu zis la gala în sine.

În timpul evenimentului tinerii actori selectați își vor prezenta timp de două zile, în fața publicului dar și a unui juriu momentele artistice.

Tema evenimentului din 2021 este Caragiale, fie că vorbim despre forma clasică sau despre reinterpretarea operelor.

Anul acesta directorul artistic al evenimentului este coregraful Gigi Căciuleanu.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Lacul Beliș, igienizat de o ”armată” de voluntari. Au fost descoperite gunoaie aruncate în anii 80

Publicat

Membrii Clubului Alpin Român, filiala Cluj, s-au mobilizat pentru o amplă acțiune de igienizare a lacului Beliș, inundat de gunoaie. 

Acțiunea s-a desfășurat în două zile și a implicat în jur de 120 de voluntari.

Aceștia au fost împărțiți în echipe de acțiune pe uscat, pe apă și sub apă.

”Sâmbătă am avut șapte grupe pe apă, trei pe uscat și scufundătorii iar duminică opt pe apă, patru pe uscat și scufundătorii, cu un număr total de 70 de locuri în caiace, canoe și 2 bărci de 6 locuri, echipele fiind coordonate de membri CAR, rangeri PNA și ghizi de aventură” au transmis reprezentanții clubului, pe siteul lor.

Actuala acțiune de igienizare este prima de amploare în cei 40 de ani de la apariția lacului, dovadă fiind mulțimea de obiecte și ambalaje găsite specifice vremii, unele fabricate prin anii 80.

Deșeurile provin din 3 surse majore, satele din amonte, pescari și turiști, potrivit cluj24.ro.

Reamintim că Beliș, unul dintre cele mai frumoase lacuri din Apuseni a fost complet acoperit de gunoaie.

Sursa/ Foto: Facebook Clubul Alpin Român Filiala Cluj, Facebook Romsilva

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Polițiștii din Sebeș, vizitați de preșcolarii Grădiniței nr. 3. Micuții, învățați cum să circule corect

Publicat

Peste 40 de preșcolari i-au vizitat miercuri, 16 iunie, pe polițiștii din Sebeș și au învățat, de la aceștia, cum să circule corect. Întâlnirea a fost organizată în cadrul proiectului de educație rutieră intitulat ”Micii Pietoni la Plimbare”.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 16 iunie, Poliția Municipiului Sebeș a primit vizita a peste 40 de preșcolari ai Grădiniței cu Program Prelungit nr. 3 Sebeș, activitate organizată de cadrele didactice, împreună cu polițiștii din Sebeș, în cadrul proiectului de educație rutieră intitulat ”Micii Pietoni la Plimbare”.

Poliţiştii le-au explicat, celor mici, regulile de circulaţie rutieră, regulile de comportament antivictimal și au răspuns curiozităților legate de munca de poliție.

Copiii au putut observa modul de funcționare al semnalelor acustice și luminoase cu care sunt dotate echipajele de poliție, componența unei truse criminalistice și au înțeles semnificația semnelor de circulație care se adresează pietonilor și semnificația semnalelor polițiștilor care dirijează traficul rutier.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate