Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cadrele didactice din ţară vor protesta la Bucureşti, la sfârşitul lunii octombrie. Profesorii din Alba nu şi-au anunţat încă participarea

Publicat

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a anunţat că profesorii din mai multe judeţe vor picheta sediul Guvernului, în perioada 28-30 octombrie. Deocamdată, în Alba, nu a fost luată încă o decizie privind participarea la protest.

În 28, 29 şi 30 octombrie vor avea loc, concomitent, pichetări ale sediului Guvernului şi Uniunii Social Liberale. Tot în aceeaşi perioadă, membrii sindicatului anunţă că în unităţile de învăţâmânt din ţară unde federaţia are membri dascălii vor intra în grevă japoneză şi vor purta o banderolă albă pe braţ. Pe data de 6 noiembrie, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va organiza la Bucureşti un miting de amploare, urmat de un marş.

Reprezentanţii Sindicatului Învăţământ Alba încă nu au hotărât dacă profesorii din judeţ vor participa la manifestările anunţate în Capitală, alături de ceilalţi colegi din ţară.

Revendicările solicitate de membrii FSLI vizează ca începând cu anul 2014, să fie alocat minimum şase la sută din PIB pentru educaţie şi creşterea ponderii cheltuielilor de personal pentru învăţământ, din totalul cheltuielilor de personal din sectorul public, modificarea Legii educaţiei naţionale, în ceea ce priveşte statutul personalului didactic, dar şi adoptarea unei legi de salarizare, prin care salariile profesorilor debutanţi să crească cu 50%, astfel raportul dintre salariul de bază maxim al funcţiei didactice şi cel minim să fie 2:1.

Alte doleanţe stabilite de FSLI mai sunt depolitizarea învăţământului, respectiv dobândirea funcţiei de director al unităţii de învăţământ să revină colectivului unităţii şi nu factorilor politici, precum şi regândirea programelor şcolare şi a sistemului de evaluare a elevilor.

 foto: stareapresei.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax