Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cadrele medicale din Alba migrează la salarii mai mari

Publicat

foto din salon de spital

foto din salon de spitalSute de cadre medicale din judeţul Alba au ales, în ultimii patru ani, să muncească în străinătate. Medicii şi asistentele din judeţul nostru au plecat în ţări precum Anglia, Germania, Franţa sau Italia, la condiţii de muncă mai bune şi la salarii de invidiat.

Potrivit preşedintelui de sindicat SANITAS Alba, Marius Sepi, aproximativ 200 de asistente medicale din judeţul nostru au lăsat în urmă rudele din România pentru salariile din vest, de câteva mii de euro. Judeţul Alba a pierdut, în ultimii ani, şi cinci medici foarte buni, din acelaşi motiv.

Pe fondul crizei economice din sănătate, un anestezist de la Spitalul municipal Sebeş a părăsit instituţia medicală pentru un loc de muncă în Franţa.

Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Alba se confruntă, de asemenea, cu un deficit de medici, în condiţiile în care normativul aprobat este de 24 de astfel de cadre, iar numărul existent este de 14. Condiţiile de muncă sunt foarte grele la secţiile care au doar câte un singur medic, acestea fiind: Neonatologie ATI, Neonatologie Prematuri, Chirurgie Maxilo-Facială, Pediatrie ATI, Neurochirurgie, Chirurgie Plastică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax