Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cafenea și cărți în scop caritabil, la Alba Iulia. Cum ajută Hospice Eliana, copiii și adulții cu boli incurabile

Publicat

YouTube video

O organizație neguvernamentală, care oferă gratuit servicii  de îngrijire la domiciliu pentru copiii și adulții cu boli incurabile, își finanțează activitatea prin intermediul unui Charity Shop, un concept nou în Alba Iulia.

Este vorba despre o librărie-cafenea care se numește Flori de Mac, unde oamenii pot dona cărți, pot cumpăra, sau pot pur și simplu bea o cafea acolo. Veniturile obținute sunt folosite pentru a menține activitatea organizației.

heliana

În ultimele trei săptămâni, voluntarii asociației Hospice Eliana au aranjat cele aproape 9.000 de cărți și au pregătit un spațiu unic până acum în Alba Iulia. Viitorii clienți vor putea alege de pe raft o carte pe care să o citească în timp ce beau o cafea, sau chiar juca boardgames, jocuri de societate cumpărate de asociație, special pentru aceștia. 

În cafenea sunt expuse și câteva dintre tablourile realizate de Geta Țălnar, artista din Alba Iulia răpusă de cancer în urmă cu doi ani. Tablourile au fost aduse de membri ai familiei acesteia, care cunosc activitiatea organizației.

heliana

”Hospice Eliana din Alba Iulia, este un ONG a cărui activitate se adresează pacienților adulți și copii cu boli incurabile din județul Alba, iar în momentul de față oferă îngrijire paliativă la domiciliul pacienților prin echipa multidisciplinară de care dispune. Toate serviciile Hospice sunt gratuite pentru pacienți și familii, și sunt finanțate exclusiv din activități caritabile, în prezent existând două magazine caritabile Flori de Mac în Alba Iulia – unde oricine poate dona orice fel de obiecte, sumele obținute din vânzarea acestor obiecte reprezentând sursă de finanțare” spune vicepreședintele organizației, Adi Roșiu.

h

Cafeneaua-anticariat va fi inaugurată joi, 21 februarie. Oricine va avea curiozitatea să intre, va putea să savureze o cafea și să citească o carte primită ca donație din partea elevilor din școlile și liceele din Alba Iulia sau din țară,  sau din partea unor persoane care apreciază munca celor de la Hospice Eliana.

cafenea

”Dorim să oferim alinare și mângâiere celor singuri și aflați în suferință, celor care se simt adesea neglijați, umiliți de un sistem imperfect de sănătate, dar cărora Dumnezeu le întinde o mână. Ajută-ne să continuăm să facem ceea ce știm, cu puținul tău. O carte – cartea ta, poate face azi diferența în viața unui pacient aflat în suferință. Poți participa și tu! Dă o șansă cărții tale – doneaz-o. Ai cărți pe care nu le mai folosești, pe care nu mai știi unde să le pui sau la care ești gata să renunți? Cu darul tău poți ajuta ca Hospice Eliana să își păstreze serviciile gratuite”, este apelul pe care l-a transmis Adi Roșiu, prin intermediul Alba24. 

h

Cafeneaua este situată peste drum de vechea Policlinică, nu departe de secția de Oncologie a Spitalului Județean. 

Un Charity Shop reprezintă, pe scurt, un concept prin care donațiile se reîntorc în societate sub forma unor servicii de care anumite categorii au nevoie.

heliana

În cazul cafenelei Flori de Mac, oamenii pot dona cărți și alți oameni le pot cumpăra. Banii astfel obținuți ajung în servicii de îngrijire paliativă pentru bolnavii care au cea mai mare nevoie de ea și care sunt abandonați de sistemul de sănătate românesc. De aceea, ceea ce fac reprezentanții acestei asociații reprezintă o activitate care presupune empatie față de bolnavii aflați în ultima parte a vieții lor.

flori de mac

Asociația Hospice Eliana poate fi contactată atât pentru donații, cât și pentru serviciile gratuite pe care le oferă.

Datele de contact ale Hospice Eliana: Comuna Ciugud, sat Hăpria nr 218, CF – 37011599
CONT – Lei: RO30BTRLRONCRT0384194001
           – Euro: RO77BTRLEURCRT0384194001
           – USD: RO81BTRLUSDCRT0384194001
Tel – +40 726 11 68 60

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax