Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Câinii comunitari prinşi pe străzile din Ocna Mureş vor fi transportaţi la Turda. Contract de 12.900 de lei semnat de primărie

Publicat

Primăria Ocna Mureş a semnat cu Asociaţia Centrul de Ecarisaj Turda contractul de prestări servicii pentru gestionarea câinilor comunitari din oraş în 2013. Serviciile vor fi plătite de administraţia locală în limita maximă a sumei de 12.900 de lei fără TVA pe an.

Asociaţia Centrul de Ecarisaj Turda se va ocupa de identificarea câinilor fără stăpân pe spaţiile publice din Ocna Mureş, capturarea, transportul şi predarea la depozitul din Turda, acordarea de consultaţii medicale de specialitate pentru trierea animalelor şi administrarea tratamentelor necesare (vaccinare, deparazitare, sterilizare) şi marcarea prin crotaliere, cipare, tatuare sau zgardă cu însemnele centrului. Câinii predaţi ca revendicaţi sau adoptaţi vor fi monitorizaţi pe o perioadă de trei luni. Animalele foarte bolnave, bâtrâne sau agresive vor fi eutanasiate, la recomandarea medicului veterinar.

Pentru serviciile prestate în cazul fiecărui animal, Asociaţia primeşte 215 lei cu TVA. Tariful cuprinde: identificarea şi capturarea – 30 de lei, transportul – 10 lei, preluarea înregistrarea, consultul medical şi trierea – 20 lei, sterilizarea – 50 lei, vaccinul polivalent – 30 lei, vaccinul antirabic – 10 lei, deparazitarea internă – 0  lei, deparazitarea externă – 10 lei şi carnetul de sănătate – 5 lei. Cazarea la centrul de ecarisaj de la Turda costă 4 lei pe zi pentru maximum 10 zile.

În vederea identificării câinilor fără stăpân pe spaţiul public din Ocna Mureş, echipele centrului efectuează patrule pe timp de zi şi noapte. Preluarea animalelor de pe spaţiul public se face prin proces verbal, iar cazarea se face în funcţie de sex, stare de sănătate, rasa, vârstă şi stare de agresivitate.

Câinii revendicaţi în termen de două zile de la data capturării şi înregistrării vor fi eliberaţi solicitantului după achitarea taxei de revendicare, ce acoperă cheltuielile centrului cu animalul până la data respectivă.

Dacă în termen de 10 zile aceştia nu sunt revendicaţi, câinii vor fi “reteritorializaţi” sau predaţi adăposturilor sau asociaţiilor private.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax