Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Câinii comunitari vor putea fi eutanasiaţi, după consultarea populaţiei

Publicat

Deputaţii au adoptat, marţi, legea privind câinii fără stăpân, potrivit căreia aceştia vor putea fi eutanasiaţi, dacă locuitorii din comunităţile în care au fost găsiţi se declară de acord, în urma unui  sondaj de opinie şi dacă animalele s-au dovedit a avea un comportament agresiv sau sunt bolnave. Legea a trecut cu voturile a 168 de parlamentari, 118 declarându-se împotrivă, iar 14 s-au abţinut.

Textul acestei legi controversate, care a fost adoptată de Senat în 2007 şi a intrat în dezbatere la Camera Deputaţilor din martie anul acesta, prevede că, în cazul în care câinii comunitari sunt bolnavi sau agresivi, după o consultare prealabilă a populaţiei – prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunări – pot fi eutanasiaţi. Ceilalţi vor fi depuşi în adăposturi.  

Organizaţiile de protecţie de drepturilor animalelor şi-au exprimat de mai multe ori nemulţumirile privind amendamentele depuse de partidul de guvernământ la această lege prin care adoptarea câinilor fără stăpân este o procedură dificilă. Astfel, cetăţenii care ar dori să ofere adăpost acestor animale ar trebui să facă dovada deţinerii unei locuinţe, a unui loc de muncă, a resurselor financiare pentru plata taxelor, acordul vecinilor şi a faptului că nu deţin mai mult de doi câini.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax