Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Câinii de rasă, mai scumpi cu până la 10%, de la mijlocul lunii martie. Ce trebuie să plătească proprietarii patrupedelor

Publicat

Dacă nu aveți încă un animal de companie, dar v-ați gândit să vă cumpărați un patruped trebuie să știți că de la mijlocul lunii martie câinii de rasă se vor scumpi cu până la 10%. Proprietarii vor fi obligați să plătească taxe pentru înscrierea în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân. Noile prevederi legislative prevăd că animalele cu stăpân trebuie microcipate în termen de maxim 30 de zile de la fătare sau, în cazul celor care au depăşit această vârstă, până la data de 15 martie.

De la mijlocul lunii martie proprietarii de câini de rasă, dar și cei care au în plan să își cumpere un patruped trebuie să plătească pentru microciparea şi înregistrarea fiecărui animal de companie.

Astfel că și prețul câinilor de rasă se va scumpi cu până la 10%, din cauza acestor schimbări legislative.

Potrivit normelor ANSVSA, preţul plătit de proprietarii de câini pentru identificarea animalelor prin microcipare şi înregistrarea lor în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân va depăşi 50 de lei pentru un animal.

Preţurile orientative sunt, potrivit ANSVSA, pentru înregistrare de date şi carnet de sănătate, 25 de lei, microcipare, 12 lei şi implantare, 15 lei.

Preţul mediu al unui căţel vândut în petshop-uri este 1.200-1.300 de lei, iar cei cu pedigree sunt mai scumpi. Cele mai vândute rase sunt bichon, shih-tzu, beagle, labrador şi chihuahua. Preţurile diferă de la o regiune la alta. Anual, în petshop-uri şi din canise se vând în jur de 10.000 de câini, cu carnet de sănătate, schemă de vaccinare şi deparazitare la zi, precum si garanţie.

 sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. xyzwq

    duminică, 09.02.2014 at 11:21

    ce oameni ratati…..de ce nu fac toate lucrurile astea pe gratis… nu mai au din ce sa scoata bani …..si eu am 3 caini de rasa si 2 pui fatati recent da nu o sa ma duc cu ei sa ii implanteze cipuri si mama dracului , ar trebui implanturi de cipuri celor ce conduc tara

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax