Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Câinii fără stăpân din Ciugud vor ajunge în adăpostul din Alba Iulia. Protocol de colaborare între cele două primării

Publicat

Câinii fără stăpân din comuna Ciugud vor fi capturați și găzduiți contra cost în adăpostul public al municipiului Alba Iulia. În acest sens, cele două administrații locale vor să încheie un protocol de colaborare privind serviciile de gestionare a câinilor fără stăpân. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința Consiliului Local de marți, 30 martie, un proiect de colaborare privind serviciile de gestionare a câinilor fără stăpân între municipiul Alba Iulia și comuna Ciugud.

Primăria Alba Iulia deține un adăpost public pentru câini fără stăpân, autorizat, funcțional, cu administrare proprie și personal angajat. Adăpostul are o capacitate de cazare de 90 de capete, mijloc de transport autorizat, personal specializat pentru tranchilizare și capturare dotat cu aparatura necesară.

„Având în vedere criteriile de eficientizare financiară a activității serviciului, a faptului că comuna Ciugud este învecinată municipiului Alba Iulia și a constatărilor că mulți câini sunt abandonați pe teritoriul UAT Alba Iulia provenind din localitățile comunei Ciugud”, se propune

Potrivit protocolului de colaborare, municipiul Alba Iulia se obligă să presteze prin Serviciul de administrare Piețe, Târguri și Gestionarea Câinilor fără stăpân servicii de transport, manoperă capturare câini, cheltuieli materiale și proceduri medicale obligatorii privind cazarea în adăpost.

Pe de altă parte, comuna Ciugud se obligă să plătească tarifele convenite în protocol, respectiv:

  • cheltuieli privind deplasarea autovehiculului autorizat – 2 lei/km (fără TVA)
  • cheltuieli manoperă capturare câini – 20 lei/oră (fără TVA)
  • cheltuieli servicii veterinare – 241 lei/câine (fără TVA)
  • cheltuieli cazare adăpost – 8 lei/zi/câine (fără TVA)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax