Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Câinii şi caii de la Poliţie, Jandarmerie şi Armată ar putea primi pensii

Publicat

jandarmi

Un proiect de lege depus la Senat prevede drept la hrană şi îngrijire pentru animalele de serviciu ale Poliţiei, Jandarmeriei, Armatei, după ce încheie activitatea. Cu alte cuvinte, câinii şi caii acestor instituţii ar urma să beneficieze de pensii.

„Ținând cont de activitatea extenuantă pe care o desfășoară animalele de serviciu aflate în slujba statului român, este în primul rând o datorie civică de a le asigura dreptul la viață și condițiile necesare de adăpost și hrană după împlinirea vârstei de pensionare”, se arată în expunerea de motive.

În proiect se menţionează că “animalele de serviciu care au aparţinut instituţiilor şi structurilor publice din România, animalele care au servit în teatrele de operaţii, în misiuni ale Armatei, Poliţiei şi alte altor structure ale statului român vor avea dreptul la hrană şi îngrijire şi după scoaterea din funcţiune sau din momentul retragerii din activitate pe caz de boală”.

Sunt vizate animalele care aparțin Poliției, Jandarmeriei, Ministerului Apărării Naţionale, SRI, Poliției de Frontieră, Direcției Generale a Vămilor, DIICOT şi Poliţiei Locale.

În documentaţia de proiect se mai arată că aceste animale ajung în adăposturi publice sau sunt eutanasiate, după ce nu mai sunt în serviciul instituţiilor amintite. Celor care vor dori să adopte aceste animale li se va deconta lunar până la 300 de lei, reprezentând cheltuieli cu tratamentele medicale ale acestora.

Vezi integral proiectul: Proiect de lege privind intretinerea animalelor de serviciu

sursă: senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax