Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Călătoria cu avionul: noi reguli pentru transportul lichidelor în bagajele de mână. Măsuri în aeroporturile din Uniunea Europeană

Publicat

Noi reguli pentru transportul lichidelor în bagajele de mână vor fi aplicate pe toate aeroporturile din Uniunea Europeană. Măsurile intră în vigoare din 1 septembrie.

Pasagerii vor putea transporta lichide în bagajele de mână doar în recipiente cu volum maxim de 100 mililitri.

Pasagerilor li se va cere, de asemenea, să împacheteze toate recipientele într-o singură pungă de plastic transparentă. Aceasta trebuie să aibă volumul maxim de 1 litru.

Medicamentele şi hrana lichidă pentru bebeluşi sunt exceptate de la regulile privind lichidele.

Călătoria cu avionul: noi reguli pentru transportul lichidelor în bagajele de mână. Context

Regulile privind transportul lichidelor, introduse în 2006, fuseseră relaxate pe unele aeroporturi germane dacă bagajul putea fi controlat cu scanere de tomografie computerizată (TC). Acestea utilizează o tehnologie dezvoltată în scop medical şi pot desena rapid o imagine tridimensională a conţinutului unui bagaj.

Însă oficiali UE au formulat îndoieli cu privire la fiabilitatea noilor scanere TC pentru bagaje, potrivit Agerpres.

Noile reguli UE permit ca recipientele cu lichide să rămână în interiorul bagajelor la punctele de control echipate cu scanere noi.

Totuşi, lichidele şi dispozitivele electronice vor trebui în continuare să fie scoase din bagaje şi prezentate separat la punctele de control dotate cu scanere convenţionale, care sunt comune încă pe multe aeroporturi din UE.

Călătoria cu avionul. Reguli bagaj de mână și bagaj de cală – UE

  • lichidele din bagajul de mână (aerosoli, băuturi, pastă de dinți, creme și geluri de uz cosmetic etc.) trebuie să fie transportate în recipiente de maxim 100 ml
  • recipientele trebuie ambalate într-o pungă transparentă din plastic cu capacitatea de maxim 1 l
  • recipientele cu o capacitate mai mare de 100 ml trebuie transportate în bagajul de cală
  • restricția referitoare la volum nu se aplică medicamentelor și alimentelor pentru copii
  • lichidele scutite de taxe vamale, cumpărate din aeroporturi sau de la companii aeriene, pot fi transportate ca bagaj de mână, atâta timp cât rămân sigilate, alături de chitanță, în ambalajul de siguranță (prevăzut cu o margine roșie), furnizat în momentul achiziționării.

Nu puteți deschide ambalajul de siguranță înainte de a ajunge la destinația finală.

Cu toate acestea, ofițerii vamali pot fi nevoiți să deschidă ambalajele și sticlele în vederea efectuării controlului de securitate. Dacă se întâmplă acest lucru și aveți un zbor de legătură în alt aeroport, informați ofițerii de securitate, pentru ca substanțele lichide să fie resigilate într-un nou ambalaj de siguranță.

Nu aveți voie să transportați în cabină niciun obiect ascuțit care ar putea fi folosit ca armă (ex. tirbușon, cuțit, foarfece de anumite dimensiuni). Acestea trebuie transportate în bagajul de cală.

Limitele referitoare la dimensiunea bagajului de mână și la numărul de bagaje pe care le puteți transporta sunt stabilite de companiile aeriene. Informați-vă înainte de călătorie.

Este interzis transportul de substanțe explozive și inflamabile (ex. artificii, vopsele în recipiente sub presiune de tip aerosol, alte substanțe inflamabile și toxice precum acizii). Acestea nu sunt acceptate nici în bagajul de mână, nici în cel de cală.

De asemenea, nu puteți lua la bordul aeronavei niciun fel de arme.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate