Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Călătorii care aterizează pe Aeroportul din Sibiu pot completa online declarația epidemiologică

Publicat

Persoanele care ajung în țară cu avionul și aterizează pe Aeroportul Internațional Sibiu pot din acest weekend să completeze online declarația epidemiologică.

În acest fel, pe aeroportul din Sibiu nu se vor mai forma cozi de călători care să completeze în format fizic declarația. 

Declarația online va fi trimisă către DSP. 

Reprezentanţii aeroportului spun că astfel se reduce timpul de aşteptare în procesarea fluxului de pasageri la intrarea în ţară şi totodată se reduce riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2. Aplicaţia este disponibilă şi pe Aeroportul „Henri Coandă” din Bucureşti.

„Aeroportul Internaţional Sibiu şi Consiliul Judetean Sibiu cu sprijinul tehnic din partea STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vă informează că pasagerii care intră în ţară prin fluxul de sosiri al aeroportului sibian au la dispoziţie, începând cu acest weekend, un chestionar on-line pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice. Această măsură este necesară pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi reducerea efectelor negative înregistrate, la nivel global, de pandemia de COVID-19”, a arătat sursa citată.

Astfel, pasagerii care tranzitează aeroportul sibian au alternativa completării, de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet, datele declaraţiei pe proprie răspundere solicitate de platformă, în vederea procesării lor şi stabilirii de către direcţiile de sănătate publică a măsurilor care se impun.   Transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face în orice moment, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România.

Paşii care trebuie urmaţi pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice de intrare în ţară sunt următorii:

Se accesează adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet sau reţeaua SBZ Free WiFi disponibilă în Terminalul Sosiri;

Se completează datele solicitate de aplicaţie şi se validează, apoi se trimite formularul; Este important să se menţioneze adresa de izolare sau să se indice adresa de izolare cu adresa de domiciliu;

Ulterior, se generează un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicaţie;

Se tipăreşte declaraţia sau se scanează codul QR la ghişeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri şi se ridică declaraţia de acolo.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax