Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Calculatoare, laptopuri și table interactive pentru elevii și cadrele didactice din comuna Stremț. Valoarea investițiilor

Publicat

Elevii și cadrele didactice din comuna Stremț vor beneficia în curând de echipamente IT moderne, necesare desfășurării activității educaționale. Printre acestea se numără calculatoare, laptopuri, table interactive și imprimante. Valoarea totală a dotărilor este de peste 200.000 de lei, fără TVA. 

Primăria comunei Stremț a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), două licitații pentru achiziția unor echipamente pentru dotarea școlilor din comună.

Prima dintre acestea prevede achiziția de dotări în cadrul proiectului „Modernizare Școală Gimnazială în Satul Stremț, comuna Stremț, județul Alba”. Valoarea totală este estimată la 152.271.5 de lei, fără TVA. 

A doua licitație prevede achiziționarea a 18 laptopuri în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii TIC în domeniul e-educație, în unitățile de învățământ din comuna Stremț”. Valoare totală este estimată la 54.814,54 de lei, fără TVA. 

Dotări pentru Școala Gimnazială Stremț

Potrivit caietului de sarcini, în urma obținerii unei finanțări nerambursabile prin Programul Operațional Regional (POR), în prezent este în derulare reabilitarea clădirii Școlii Gimnaziale Stremț. Totodată, potrivit contractului de finanțare, proiectul conține și achiziționarea dotărilor necesare desfășurării activității educaționale.

Astfel, vor fi achiziționate următoarele:

  • desktop PC cu mouse, tastatură, monitor LED minim 21” – 27 bucăți
  • laptop, display minim 15,6” – 9 bucăți
  • imprimantă color – 1 bucată
  • imprimantă alb-negru – 1 bucată
  • tablă interactivă, minim 90” – 7 bucăți
  • copiator – 2 bucăți

18 laptopuri pentru dotarea școlilor din comună

„Având în vedere situația pandemică creată de răspândirea coronavirusului Sars-Cov-2, încă de la începutul anului 2020, și instituirea stării de urgență în întreaga țară, s-a stabilit necesitatea desfășurării activității educaționale în mediul online, după posibilități. Această experiență a scos la iveală mai multe lipsuri existente, constatându-se astfel că majoritatea elevilor și profesorilor nu dispun de dispozitivele adecvate pentru participarea la cursurile online”, se precizează în caietul de sarcini.

Astfel, având în vedere situația actuală, Primăria comunei Stremț dorește dotarea unităților de învățământ din comună (Școala Gimnazială Stremț, Școala Gimnazială „Vasile Bologa” Geoagiu de Sus și Școala Primară „Ștefan Meteș” Geomal) cu laptopuri, cu scopul desfășurării activității educaționale și în mediul online.

Specificațiile tehnice solicitate sunt următoarele:

  • CPU Intel i3 generația 10 sau echivalent
  • Display 15” – 16”
  • Memorie minim 8 GB
  • SSD minim 256 GB
  • Cameră web
  • Conectivitate wireless, LAN, bluetooth
  • Greutate mai mică de 2 kg
  • Sistem de operare Windows 10 sau echivalent

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax