Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CALCULATOR SALARII. Cum va arăta venitul tău de la 1 ianuarie 2018, după ce a fost adoptată Revoluţia Fiscală

Publicat

De la 1 ianuarie 2018, Revoluția Fiscală adoptată de Guvern vine cu o serie de schimbări importante pentru salariaţi şi angajatori. Printre acestea se numără reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%,trecerea contribuţiilor sociale în sarcina salariatului şi reducerea numărului acestora de la 9 la 3.

Astfel, contribuţiile sociale vor rămâne CAS, CASS şi contribuţia asiguratorie pentru muncă, celelalte urmând să fie abrogate. Concomitent, se va mări și nivelul venitului brut pentru care se acordă deducere personală de la 3.000 lei la 3.600 lei.

Vezi Calculator salariu 2018

Acest lucru ar însemna pentru angajator reducerea costurilor salariale totale, inclusiv taxe, cu aproximativ 1% în cazul în care decide menţinerea nivelului salariului net al angajatului. Dacă însă nu se va renegocia salariul brut astfel încât să reflecte modificările legislative, costurile angajatorului ar scădea cu aproximativ 17%, însă cam cu același procent va scădea și salariul net al angajatului, potrivit unei analize a Romanian Software.

În acest context, autorităţile ar urma să ia în continuare măsuri doar în ceea ce privește menținerea nivelului net al salariului minim pe economie, prin mărirea propusă a nivelului brut la 1.900 RON, începând cu anul viitor.

sursa: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax