Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Căldură infernală în trenul care străbate România și oprește în cinci stații din Alba: Temperaturi de 46 de grade

Publicat

Temperaturi de 43°- 44° – 46°: Atât arată termomentrele într-un un tren care străbate România de la un capat la altul. Trenul oprește și în cinci stații din județul Alba. 

Este vorba despre trenul Iași-Timișoara, cunoscut în trecut ca și ”Trenul Foamei”. Situația a fost reclamată de un călător, care într-o scrisoare deschisă i-a semnalat acest fapt ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Trenul circulă fără aer condiționat, iar parte din călători și-au adus de acasă ventilatoare pe care le-au băgat în priză pentru a rezista în vagoane.

Acesta oprește în cinci stații din județul Alba: Șibot, Vințu de Jos, Alba Iulia, Teiuș și Aiud.

Scrisoarea deschisă semnată de un călător este prezentată într-un articol de publicația bzi.ro.

Temperaturi infernale în tren

”Bună ziua, domnule Ministru al Transporturilor Sorin Grindeanu

Mă numesc Cătălin Ulisciuc, mă aflu în acest moment în trenul Timișoara Iaşi IR 1831.

Vă semnalez că temperatura aici este de 43°- 44° – 46° C!!! Fără aer condiționat sau o elementară ventilaţie, vagonul este ca și încapsulat, geamurile nu se pot da jos. Sunt bătrâni, copii puternic afectați de condițiile inumane de călătorie!!!

Sunt persoane în vârstă care fac naveta Iași Cluj pentru spital. Şi-au cumpărat şi conectat ventilatoare ca să poată face faţa unor astfel de condiții!!! Vă ataşez fotografii cu ce v-am prezentat mai sus.

Temperatura de afară este de aprox. 36°C. Pentru ca geamurile sunt fixe, imposibil de rabatat, cu excepția unor 4 gemuleţe, 2 la începutul vagonului și 2 la capătul vagonului, gemuleţele care se rabatează doar la 45°.

Ce spune controlorul

Din discuția avută cu domnul controlor am fost informați ca la fiecare sfârșit de cursa el a făcut raport prin care a informat conducerea, superiorii direcți despre condițiile în care se desfășoară această cursă Timișoara-Iași. În acest raport au informat conducerea că ar fi bine să se efectueze un schimb de vagoane între vagoanele care circulă pe această rută Timișoara- Iaşi în timpul nopţii și care au mai multe geamuri care se pot deschide.

Înțeleg că aceste aspecte se raportează încă din lunile mai, iunie, însă a rămas fără nici o soluție.

Noi l-am rugat pe domnul controlor ca în raportul din data de astăzi 16.07.2024 să transmită conducerii CFR ca soluţie să se achiziționeze ventilatoare mici pentru fiecare 2 locuri care sunt dotate cu priză. Acesta soluție este folosită în acest moment de către uni călătorii.

Ar fi corect ca aceste costuri să fie suportate de persoanele din cadrul Ministerului Transporturilor care ar fi trebuit să găsească soluții din luna iunie și sigur au primit salariile întregi și substanțiale.

Despre preturile biletelor plătite de acești călători poate vă gândiți la o soluție de compensare din primele, bonusurile și dividendele pe care le primește conducerea Ministerului pe care îl conduceți și care sunt susținute și din taxele pe care le plătesc și acești călători”, a transmis călătorul, citat de bzi.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate