Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Căldura topește România. Cod Roșu, Portocaliu și Galben de caniculă în jumătate de țară. Unde vor fi temperaturi de 39 de grade

Cum va fi vremea în vara

Publicat

Căldura topește România. Cod Roșu, Portocaliu și Galben de caniculă în jumătate de țară. Vor fi zone în țară unde termometrele vor arăta și temperaturi de 39 de grade.

Trei avertizări meteorologice sunt în vigoare duminică, 23 iunie 2024. Meteorologii au emis trei averizări de caniculă pentru mare parte a țării.

România se află sub un val puternic de căldură și de discomfort termic ridicat.

Cod Roșu de caniculă

Cele mai mari temperaturi sunt indicate de o avertizare de tipul Cod Roșu, pentru o parte a țării. Acolo termometrele vor arăta și 39 de grade.

Fenomene vizate: val de căldură persistent și intens, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat.

Zone afectate: județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, precum și în municipiul București

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, precum și în municipiul București, valul de căldură va fi persistent și intens, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv.

Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (noapte tropicală). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cod Portocaliu de caniculă

Interval de valabilitate: 23 iunie

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat

Valul de căldură se va intensifica în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei și local în Oltenia, regiuni în care se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Cod Galben de căldură accentuată

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Zone afectate: conform textului și hărții

Valul de căldură se va menține, dar va diminua ca intensitate în Banat, sudul Transilvaniei și centrul Moldovei. În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi maxime în general între 31 și 33 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax