Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Calendar creștin-ortodox, 9 septembrie: Sfinţii Ioachim şi Ana, părinţii Maicii Domnului


Publicat

Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana sunt prăznuiţi în calendarul ortodox pe 9 septembrie, ei fiind părinţii Maicii Domnului. Sfinţii Ioachim şi Ana sunt consideraţi ocrotitorii familiei şi mijlocitori la Dumnezeu pentru familiile creştine care doresc dobândirea de prunci sănătoşi.

Ioachim se trăgea din Bethleem, din neamul lui David, seminţia lui Iuda. Din acelaşi neam şi din aceeaşi seminţie se trăgea şi Ana. Era fiica preotului Matan şi a soţiei sale, Mariam. La 30 de ani, Ioachim s-a însurat cu Ana, care avea 20 ani. Proaspăta familie s-a aşezat în Ierusalim, aşteptând cu nerăbdare un copil.

Au trecut şi doi, şi trei ani, dar copilul nu venea. Trebuie să menţionăm că pe atunci era o ruşine ca o familie tânără să nu aibă copii. Cei fără copii erau jigniţi şi desconsideraţi peste tot, şi la adunările de familie, şi între prieteni, şi în public, şi chiar la templu. Se înţelege deci cu ce durere şi ruşine trăiau Ioachim şi Ana, neavând copii.

Au mai trecut 10, 20 de ani, dar copilul nu a apărut. Cu toate acestea, nu au deznădăjduit niciodată, deoarece se rugau neîncetat. Au mai trecut încă 10 ani, apoi încă 20 de ani, aşa încât Ana a ajuns la 60 de ani, iar Ioachim la 70 de ani. Şi erau tot fără copil.

Smerenia lor

În octombrie era sărbătoarea corturilor la evrei, iar bătrânul Ioachim a mers la templu, la Ierusalim, pentru a aduce daruri bogate, doar-doar îl va îndupleca pe Dumnezeu să-Şi arate minunea Sa. în spatele lui veneau şi alţi închinători cu daruri în mâini. Se formase o „coadă” în toată regula.

A apărut vestitul preot Rubeim pentru a primi darurile lor. Primul era bătrânul Ioachim, însă Rubeim îi spune: „Stai! Tu nu ai copii şi de aceea nu îţi este îngăduit să aduci primul darurile tale lui Dumnezeu. Mergi în spate, stai ultimul la coadă!” Durere mare pe Ioachim!

Ioachim, rănit, a ascultat şi, fără nici un cuvânt, din capul rândului s-a dus ultimul, sub privirile tuturor. A dat darurile la sfârşit preotului şi s-a întors cu inima frântă acasă.

„Grea cruce lipsa copiilor – îi spuse Anei. Trebuie să adâncim postul şi rugăciunea, poate ne va auzi Domnul. Tu stai aici, acasă, şi fă-ţi rânduiala ta, eu voi urca în munte şi mă voi nevoi acolo, şi, dacă Domnul ne va dărui copil, nu-l vom ţine pentru noi, ci-l vom oferi Lui. Al Lui să fie!”

 

Înfruntarea publică cu care preotul l-a întâmpinat pe Ioachim, în loc să-l stârnească împotriva lui Dumnezeu şi a preotului, l-a adus pe acesta mai aproape de Dumnezeu. Mai aproape de Dumnezeu a ajuns şi Ana, soţia sa. Și rugăciunea lor a fost ascultată.

Minunea

Au trecut 40 de zile de rugăciune intensă, de post aspru şi de multe închinăciuni. Preabunul Dumnezeu a fost mişcat văzându-i pe aceşti bătrânei având bunătatea copiilor mici, credinţa nezdruncinată în El şi rugăciunea cu osteneală şi durere. Şi-a ascultat cererea lor nebunească pentru alţii. A trimis îngerul să le vestească. Acesta l-a vizitat în munte pe Ioachim, zicându-i: Bucură-te, Ioachime, Dumnezeu a auzit rugăciunea ta, mergi acasă! Iar pe Ana a vizitat-o în casă, zicându-i: Bucură-te, Domnul a auzit rugăciunea ta, vei naşte un copil ce va fi slăvit pe faţa întregului pământ! Iată, şi bărbatul tău Ioachim vine!

Bătrânul Ioachim parcă prinsese aripi cu care a zburat spre casă. Ana îl aştepta în poartă şi, alergând, s-au îmbrăţişat: „Domnul ne-a binecuvântat!” Şi au exclamat: „Slavă lui Dumnezeu!”.

Mai apoi, Ana a luat în pântece şi a rămas însărcinată, eveniment pe care Biserica îl prăznuieşte cu multă bucurie în data de 9 decembrie.

sursa: crestinortodox.roDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cătălin Bregar, paramedicul anului la ISU Alba. A participat la peste 1000 de intervenții de acordare prim ajutor medical

Publicat

Plutonierul adjutant Cătălin Laurențiu Bregar a fost desemnat paramedicul anului la ISU Alba. Acesta a participat la 1.013 intervenții de acordare prim ajutor medical. 

Potrivit ISU Alba, plutonierul adjutant Cătălin Laurențiu Bregar a fost recompensat de către comanda instituției pentru merite deosebite și curaj pe timpul operațiunilor de intervenție desfășurate în anul 2020, acesta fiind desemnat paramedicul anului.

Diploma de merit a fost oferită subofițerului de doctorul Aurel Crișan – medic șef UPU-SMURD.

Subofițerul din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia, s-a remarcat în decursul anului 2020, și nu numai, având cele mai multe intervenții SMURD, toate acestea fiind îndeplinite cu profesionalism.

„Îl felicităm pe colegul nostru și îi urăm să păstreze aceeași abnegație în salvarea aproapelui”, au transmis reprezentanții ISU Alba.

foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Simulare de incendiu și exercițiu de evacuare a personalului și a pacienților, la Spitalul Orășenesc Câmpeni

Publicat

O simulare de incendiu a avut loc miercuri, 3 martie, la Spitalul Orășenesc Câmpeni. Exercițiul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență – Stația de Pompieri Câmpeni. 

„Am participat miercuri, 3 martie 2021, la o simulare de incendiu organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență – Stația de Pompieri Câmpeni, la Spitalul Orășenesc Câmpeni.

Pe lângă exercițiul care simula stingerea unui incendiu a avut loc și un exercițiu de evacuare, atât a personalului medical cât și a pacienților.

Toate părțile implicate în această simulare s-au descurcat bine iar personalul medical și auxiliar al spitalului a demonstrat că este bine instruit.

Prin aceste exerciţii se urmăreşte instruirea şi pregătirea pentru intervenţie în situaţii de urgenţă a personalului din cadrul spitalului, precum şi pregătirea echipajelor de intervenţie.

Asemenea exerciţii, precum şi verificarea instalaţiilor de intervenţie şi stingere a incendiilor vor avea loc şi în perioada următoare pentru a preveni producerea unor situaţii de urgenţă care ar putea pune în pericol viaţa pacienţilor sau a personalului medical”, a scris primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca, pe Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Avocatul Poporului: Toate pensiile speciale pot fi desființate, cu excepția celor ale magistraților

Publicat

Toate pensiile speciale pot fi desființate, cu excepția celor ale magistraților, dacă parlamentarii vor dori, spune Avocatul Poporului, Renate Weber. Aceasta afirmă că la desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a primit multe telefoane de la liberali să atace actul normativ.

„Vai de mine! Mi-au înroșit telefonul. Niciodată… Eu, de când sunt în funcția asta, niciodată nu am primit atâtea telefoane câte telefoane am primit pentru pensiile parlamentarilor. Cei mai mulți erau din PNL. În toată perioada asta (m-au sunat – n.r.) să atac la CCR. Cei care m-au sunat nu mai erau parlamentari. În loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac, când o să fie votată. La un moment dat chiar așa mi s-a spus: ce mai ai de pierdut, oricum te revocă. Cam ăsta e caracterul oamenilor care nu vor să înțeleagă că nu am motiv de neconstituționalitate”, a declarat la TVR Renate Weber, potrivit Mediafax.

Ea a precizat că CCR a decis că doar pensiile speciale ale magistraților nu pot fi desființate.

„Am o decizie a CCR care spune foarte frumos că o singură categorie profesională, cea a magistraților, are suport constituțional pentru acest tip de pensie de serviciu. Deci, au început cu parlamentarii. Dacă mâine vor, mâine pot să dea legi pentru fiecare celelalte categorii”, a adaugă Weber.

Deputaţii şi senatorii au votat pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiectul adoptat fiind iniţiat de PSD. Decizia a fost luată cu voturi 357 „pentru” şi niciun vot împotrivă, în timp ce parlamentarii UDMR nu au votat.

sursa: digi24.ro, mediafax.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Vincze András a fost numit subprefect de Alba din partea UDMR

Publicat

Vincze András a fost numit subprefect de Alba, din partea UDMR, în cursul zilei de miercuri, 3 martie, a declarat pentru alba24.ro, președintele organizației județene a formațiunii, Ladányi Árpád.

Acesta este consilier local al formațiunii în comuna Unirea și a terminat studiile la Universitatea ”Spiru Haret”.

András a obținut postul de subprefect în urma negocierilor la nivel național purtate între PNL, USR PLUS și UDMR. Deși postul era atribuit fostului viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Alba Iulia, Paul Voicu, în urma negocierilor PNL a pierdut postul în favoarea UDMR-ului.

Potrivit declarației de avere disponible pe integriate.eu, Vincze Andras deține alături de soția sa mai multe parcele de teren, o casă și un  automobil Volkswagen fabricat în 2005.

Pe lângă Vincze András a fost numit în funcția de subprefect și Viorel Rașcovici, din partea USR PLUS. Fostul polițist Viorel Rașcovici, și-a trecut în CV că a urmat studii superioare la o universitate aflată la momentul respectiv în centrul unui scandal cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

CITEȘTE ȘI: Probleme în CV-ul subprefectului propus de USR în Alba. Rașcovici, fost polițist, a absolvit o ”universitate” închisă de ANPC

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate