Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Calendar ortodox: Sfântul Mucenic Iulian din Tars. Semnificația sărbătorii religioase din 21 iunie

Publicat

Calendar Ortodox 2023: Biserica ortodoxă îl pomenește în 21 iunie pe Sfântul Mucenic Iulian.

Sfântul Iulian s-a născut în Sicilia. Tatăl său avea rang nobiliar, de credinţa era elin, iar mamă Sfântului Iulian era creştină. După moartea tatălui său, mama sa s-a mutat împreună cu el în Tarsul Ciliciei.

Sfântul Iulian a fost botezat în Tarsul Ciliciei, acolo unde se mutase.

În timpul prigoanei împotriva creştinilor declanşată de împăratul Diocleţian (284-305), Sfântul Mucenic Iulian a fost denunţat că este creştin şi a fost chemat la guvernatorul Marcian, care a încercat să-l determine să se lepede de credinţa în Hristos.

Iulian avea 18 ani, când timp de un an a fost mutat prin temniţele cetăţilor Ciliciei. Schingiuit mult, uneori încercat cu îmbunări, iar alteori prin îngroziri şi munci era silit spre jertfele idoleşti; însă el nu s-a lepădat de Hristos.

Pe acest drum, Sfântul Mucenic Iulian a fost urmat de mama sa, care cu multe lacrimi îl ruga să rabde până la sfârşit suferinţa pentru Hristos.

Pentru că amândoi au mărturisit pe Hristos Dumnezeu, Sfântul Mucenic Iulian a fost cusut într-un sac cu şerpi veninoşi şi aruncat în mare, iar mama sa a fost mult bătută şi i s-au tăiat călcâiele picioarelor, cu care a urmat fiului ei.

Trupul Sfântului Iulian a fost adus de valuri pe uscat şi a fost luat de credincioşi, care l-au dus mai întâi în Alexandria (Egipt) şi apoi în Antiohia.

„Pomenirea Sfântului Mucenic Iulian a fericit-o şi a cinstit-o cu cuvânt de laudă Sfântul Ioan Gură de Aur, pe când trăia în Antiohia, întru slava lui Hristos, Dumnezeul nostru”, potrivit Agerpres.

Sfântul Iulian – Mesaje, felicitări, SMS pentru sărbătoriții zilei

Să ai puterea să faci lumea mai bună şi să-i faci fericiţi pe toţi din jurul tău cu bunătatea, dragostea şi frumuseţea sufletului tău! LA MULŢI ANI!

Cu simple cuvinte/ Îţi urez fierbinte/ Mulţi ani înainte!/ Ani cu cer senin şi noroc deplin/ Ani cu porţi deschise/ Pentru nenumăratele tale vise!/ LA MULŢI ANI!

De ziua ce-ţi surâde-n prag/ Şi-i porţi frumosul nume/ Eu îţi doresc tot ce-i mai drag/ Şi mai frumos pe lume! LA MULŢI ANI!

„Din această zi sfântă, în drumul lin al vieții dvs., să răsară mereu câte-o rază de soare care să vă aducă fericire și bucurie. Vă doresc multă sănătate”

„Foaie verde izmă creață, s-ai în cont numai verdeață, cu bascula să cari banii, să ai sănătate de beton și trei iahturi în șopron. LA MULŢI ANI!”

„Îți urez ca ziua ta să îți aducă o rază de soare, să ai inima plină de speranță, iar în lume să găsești numai fericire. La mulți ani!”

Mult noroc și tot ce-ți doresti. LA MULŢI ANI!

Visele și speranțele de azi să devină realitate, orice cădere un pas înainte, gândul bun și fericirea să te însoțească mereu! LA MULŢI ANI!

Îți urez ca ziua ta să îți aducă o rază de soare, sa ai inima plină de speranță, iar în lume să găsești numai fericire! LA MULŢI ANI!

Îţi urez din tot sufletul noroc, să îţi găseşti pacea şi fericirea, să nu verşi nicio lacrimă şi să trăieşti fiecare clipă astfel încât să nu regreţi nicio secundă trecută! Cele mai bune urări de la mine

Un gând bun şi-o sărutare/ Azi la ceas de-aniversare/ SFÂNTUL  să vă ocrotească/ Visele să vă-mplineasca!/ La mulţi ani

Îţi doresc o oră de linişte, o zi de pace, o săptămână de soare, un an de iubire, un veac de sănătate şi un mileniu de bani! La Mulţi Ani!

Dacă toată lumea îţi doreşte ca această zi să fie una minunată, eu îţi urez că atât ziua de astăzi, cât şi zilele ce urmează să fie pline de bucurii şi realizări şi să îţi umple sufletul de voie bună. LA MULŢI ANI!

Bucuria lumii toată/ Zi de zi-n uşa să-ţi bată/ Bunul Dumnezeu să-ţi dea/ Tot ce îţi doreşti şi ai vrea!

Fiecare rază de soare care ajunge la tine să-ţi aducă succes, fericire şi prosperitate! LA MULŢI ANI!

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax