Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CALENDARUL examenului de EVALUARE NAŢIONALĂ în 2013: Elevii se pot înscrie la testare în perioada 17-19 iunie. Prima sesiune de simulări, în ianuarie

Publicat

elevi

În 2013, elevii se pot înscrie la examenul de Evaluare Naţională în perioada 17-19 iunie, potrivit calendarului aprobat prin ordin de ministrul al Educaţiei. Din 25 iunie sunt programate probele scrise de Limba şi literatura română şi Matematică. 

După susţinerea testărilor scrise, elevii vor afla rezultatele, pe 29 iunie, când vor putea depune şi contestaţii. Rezultatele finale vor fi aflate în 3 iulie.

Şi în acest an, examenul se desfăşoară cu supraveghere video, asigurată de comisiile judeţene, care se vor ocupa de dotarea cu aparatură în acest sens a sălilor de clasă din unităţile de învăţământ în care se desfăşoară probele, a sălilor în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi a sălilor în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise.

Calendarul examenului de Evaluare Naţională:

17-19 iunie: înscrieri la examen

25 iunie: proba scrisă la Limba şi literatura română

26 iunie: proba scrisă la Limba şi literature maternă

27 iunie: proba scrisă la Matematică

29 iunie: afişarea rezultatelor (până la ora 16.00); depunerea contestaţiilor (până la ora 20.00)

30 iunie – 2 iulie: soluţionarea contestaţiilor

3 iulie: afişarea rezultatelor finale.

Înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământ special se va face între 11 şi 13 iulie, iar repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi, între 8 şi 10 iulie.
Absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi pot completa opţiunile în fişele de înscriere în perioada 5 – 9 iulie.

Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc în 16 iulie.
În 17 iulie, se afişează, în unităţile de învăţământ gimnazial, listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi cea cu locurile neocupate în licee. Până în 26 iulie, se pot depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost repartizaţi candidaţii. A doua repartizare computerizată este programată în 25 iulie, iar a treia etapă, în 5 – 6 septembrie.
Repartizarea candidaţilor din seriile anterioare care au împlinit vârsta de 18 ani până la data începerii cursului anului şcolar 2013 – 2014 pe locurile de la învăţământul seral şi cu frecvenţă redusă se va face între 24 şi 26 iulie.

Sursa: realitatea.net

Foto: arhivă

Inspectoratul Şcolar Judeţean a stabilit, la sfârşitul lunii decembrie 2012, calendarul primei sesiuni de simulare a probelor pentru examenul de Evaluare Naţională.

Aceste simulări sunt obligatorii pentru toţi elevii care doresc să susţină examenul şi notele pot fi trecute în catalog. Prima sesiune de simulări se desfăşoară la sfârşitul lunii ianuarie, iar următoarea, în perioada 1-5 aprilie 2013.

Vă prezentăm calendarul primei sesiuni de simulări:

Simulare pentru evaluarea naţională, cu subiect unic elaborat la nivel de judeţ:

22 ianuarie, orele 12.00 – 14.00, în toate şcolile gimnaziale din judeţ: Matematică

23 ianuarie, orele 12.00 – 14.00, în 145 şcoli gimnaziale din judeţ: Limba şi literatura maternă

24 ianuarie 2013, orele 12.00 – 14.00: Limba şi literatura română.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: De luni, peste 40.000 de elevi din județul Alba își reiau activitatea școlară. Vezi cum este programat semestrul al doilea | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax