Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Calendarul înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2023 – 2024, APROBAT. Peste 140 de clase disponibile în Alba

Publicat

Ministerul Educației a anunțat într-un comunicat transmis Alba24 că a fost aprobat și trimis spre publicare în Monitorul Oficial, ordinul ministrului educației pentru aprobarea Calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2023 – 2024.

Ordinul integral va fi afișat pe site-ul Ministerului Educației după publicarea în Monitorul Oficial.

Completarea și validarea cererilor-tip de înscriere în învățământul primar

3 mai  – 18 mai 2023: Completarea, depunere și validarea cererilor-tip de înscriere

19-22 mai: Procesarea cererilor-tip de înscriere și repartizarea copiilor la școala de circumscripție.

 23 mai – 29 mai 2023: Procesarea cererile-tip de înscriere prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Admiterea (în limita locurilor disponibile) sau respingerea cererilor acestora.

30 mai 2023: Repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.

31 mai 2023: Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere

Situația în județul Alba

Înscriere la clasa pregătitoare 2023-2024: Peste 140 de clase vor fi disponibile pentru înscrierea la clasa pregătitoare, în anul școlar viitor, în județul Alba. În Alba Iulia, vor fi 30 de clase.

”În județul Alba avem propuse 148 de clase cu 2850 elevi la clasa pregătitoare. Din acestea, în municipiul Alba Iulia vor fi 30 de clase cu 690 de elevi”, a declarat, pentru Alba24, inspector școlar general IȘJ Alba, Cornel Sandu.

Potrivit acestuia, înscrierea nu se va face pe criterii de circumscripție la unitățile cu profil vocațional: Liceul Sportiv, Liceul de Artă, Seminarul Teologic. Acestea au criterii specifice de admitere.

Pentru restul unităților, înscrierea se face în mai multe etape. În primă fază, au prioritate elevii care au domiciliul în zona arondată școlii, apoi ceilalți, din alte zone.

Comparativ, în anul școlar 2022-2023 sunt 158 de clase pregătitoare în județul Alba, cu 2.902 elevi. În Alba Iulia sunt 32 de clase cu 776 de copii. Datele includ clasele din învățământul public, special și privat.

Cornel Sandu a precizat pentru Alba24 că și în anul școlar 2022-2023 au fost mai puține clase planificate, inițial.

”Dacă se vor înscrie mai mulți copii, în funcție de cei care nu au 6 ani împliniți și se dorește înscriere (cu evaluare psihosomatică), putem suplimenta numărul (claselor – n.r.)”, a spus inspectorul școlar general IȘJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax