Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CALENDARUL simulărilor examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională 2017, modificat, după o solicitare la Ministerul Educaţiei

Publicat

examen bac test proba scrisaPeste 450.000 de elevi ai claselor a VIII-a, a XI-a și a XII-a au început luni simulările examenelor naţionale cu proba la Limba Română, urmând ca marţi să susţină proba la Limba maternă. Proba la Matematică va fi susţinută abia joi, 16 martie, după ce Departamentul de minorităţi din Ministerul Educaţiei a cerut modificarea calendarului, din cauză că pe 15 martie este Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Astfel, cei peste 450.000 de elevi ai claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a vor suţine proba la Matematică pe 16 martie, deşi, iniţial, ordinul de ministru din 4 ianuarie prevedea ca proba scrisă la Matematică să fie susţinută pe 15 martie.

„Modificarea a fost făcută în urmă cu două luni, la solicitarea Departamentului de minorităţi din cadrul Ministrului Educaţiei, întrucât pe 15 martie este Ziua maghiarilor de pretutindeni. Informaţia a fost comunicată atunci tutoror inspectoratelor şcolare”, a declarat pentru „Adevărul” seretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Gabriel Ispas.

Vineri, pe 17 martie, elevii claselor a XII-a vor susţine simularea la proba la alegere a profilului şi specializării.

Probele la simulările naţionale încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, de deschid plicurile sigilate care conţin subiectul multiplicat. Elevii trebuie să fie în săli până cel târziu la 8.30.

Elevii clasei a VIII-a vor avea la dispoziţie două ore pentru redactarea lucrării scrise, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat, în timp ce liceenii vor avea la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor de la simularea examenului de Bacalaureat.

Totodată, conform procedurii, sălile vor fi pregătite astfel încât elevii care susţin proba scrisă la aceeaşi disciplină şi provin din clase aparţinând aceluiaşi nivel de învăţământ vor fi aşezaţi câte unul în bancă în oridine alfabetică pe unitatea de învăţământ. De asemenea, la fel ca în cazul examenelor naţionale, elevii nu au voie aibă în sala de examen asupra lor telefoane mobile, căşti audio, precm şi orice mijloc de clacul sau comunicare, dar şi notiţe, ciorne, manual, rezumate, care pot fi utilizare pentru rezolvarea subiectelor.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2016-2017 vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării de măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Anul trecut, rata de prezenţă la simularea Evaluării Naţionale a fost de 90,71 la sută (169.632 de elevi participanţi), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,5 la sută. În ceea ce priveşte simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, rezultatele din 2016 indică o rată de promovare (medie generală peste 6 şi note peste 5 la toate probele) de 28,51 la sută la clasa a XI-a, respectiv 38,39 la sută la clasa a XII-a.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax