Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Calificative pentru utilizatorii Facebook. Ce se întâmplă cu cei care semnalează ca fiind false știri care de fapt sunt adevărate

Publicat

facebook

Facebook acordă fiecărui utilizator un calificativ de reputație cuprins între 0 și 1, cel mai slab urmând a fi cotați cei care semnalează ca fiind false știri care de fapt sunt adevărate, scrie Washington Post. Facebook spune că aceste califitcative nu vor fi făcute publice și nici utilizatorii nu le vor afla, însă sunt ca parte a luptei împotriva știrilor false care s-au înmulțit în rețea. Reprezentanții rețelei de socializare spun că sunt tot mai mulți cei care semnalează ca fiind false știri reale cu care însă  nu sunt de acord.

Practic este vorba de un calificativ de reputație care să facă o triere a user-ilor și să-i scoată în evidență pe cei care au semnalat ca fiind false, informații care sunt adevărate. Pentru că a crescut enorm cantitatea de conținut din rețea, Facebook se bazează extrem de mult pe utilizatori pentru a înlătura știrile false, discursul care incită la ură și diversele dezinformări. Sunt însă useri care abuzează și care dau ”Report” unor lucruri, doar fiindcă nu sunt de acord cu ele.

Facebook nu a dat detalii despre indicatorii care vor sta la baza scorului personal, însă spune că este o măsură internă și utilizatorii nu-l vor afla.

Ce spune Facebook? ”Am dezvoltat un procedeu pentru a lupta împotriva cazurilor în care oamenii semnalează orice știre ca fiind falsă pentru a încerca să păcălească sistemul (…) Facem asta pentru a ne asigura că lupta noastră contra dezinformării este cât mai eficientă posibil”.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax