Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Calin Mătieș, la ”Neața” cu Răzvan și Dani, cu un alt ”produs tradițional”: ”Colecția” de Dogi Germani

YouTube video

Publicat

Călin Mătieș producătorul vestitei ”pite de Sântimbru” a ajuns la emisiunea ”Neața” cu Răzvan și Dani. Dar nu cu vestita pită ci cu un hobby: câinii. Matieș este un pasionat crescător de câini, dovadă că și în emisiune a ajuns cu prietenii lui cei mai buni, Oli, Crash, Ida și Tania- rusoaica.

Deși este președintele Federației Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România, Călin Matieș are și o pasiune nemțească. Producătorul din Sântimbu este mare iubitor de animale, iar acest lucru se vede din numărul de câini pe care îi deține. Călin a ajuns în matinalul prezentat de Răzvan și Dani cu patru exemplare superbe din rasa numită și „Marele Danez”. Acesta are în total șapte câini din rasa Dog German, doi metiși pe care i-a găsit la poartă și soția mai are un Bichon, despre care spune că este singurul „cu probleme” pentru că nu se poate înțelege cu el.

Calin Maties dog german

Pe lângă faptul că deține această rasă, Călin știe foarte bine și istoria celor mai mari câini din lume, care pot ajunge până la 54 de kg.

„Este o rasă omologată la 1888, atunci s-a înființat clubul de Dog German în Germania, este rasa nemților, ar fi trebuit să fie rasă națională dar nu au ei treabă cu asta. Este rasa cu cea mai mare talie de pe planetă, recordul mondial l-a avut Zeus. Este o rasă extraordinară pentru familie, pentru copii, este foarte bun prieten cu copiii”, așa a prezentat Călin Matieș Dogul German.

Razvan și Dani cu Calin Maties

Dogul german sau Marele danez este o rasă din categoria câinilor de pază cu temperament nobil, câini ai unui singur stăpân care nu suportă înstrăinarea.

„Marile greșeli pe care le fac proprietarii de câini este că își transformă animalul în trofeu, aceasta este cea mai mare greșeală. Câinele are nevoie de mișcare, de mâncare specială. Din acest motiv se întâmplă ca la foarte mulți să le moară cățelul. În principiu un cățel trebuie cumpărat de la un crescător unde poți vedea ce durată de viață au câinii din canisa respectivă, există tot istoricul” mai spune Călin.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate