Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Călin Matieș, președintele Federației Producătorilor de Produse Tradiționale din România, despre scandalul pestei porcine

Publicat

Călin Matieș, președintele Federației Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România a inițiat o acțiune civică prin care face un apel către români să cumpere doar carne de porc cu etichetă de produs românesc sau care provine din gospodăriile românilor, în condițiile în care pesta porcină a afectat țara.

„În urmă cu doi ani, țara noastră importa aproximativ 70% din produsele din carne de porc. În tot acest timp am recuperat 20% și am ajuns la aproximativ 50%. Acum ne întoarcem înapoi”, a declarat Călin Matieș, producătorul vestitei „pite de Sântimbru” și președinte al Federației Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România.

Acesta susține că pesta porcină a creat o „isterie generală” și afectează grav economia României.

„Eu cred că e un scenariu. Plătește statul, dar tot din banii noștri. Uniunea Europeană nu plătește niciun ban. Sper să ne trezim ca popor și să nu avem impresia că cineva ne dorește atât de mult bine. (…) Ar trebui boicotate produsele străine de proastă calitate. Îi întreb pe unii câte grame de carne are un kilogram de carne. Dacă producătorul le dă animalelor concentrate și pe urmă sare să rețină apa, într-un kilogram de carne sunt defapt 500-600 grame de carne”, a mai transmis Călin Matieș.

„De unde a venit pesta? Cine profită de pe urma acestei cumplite nenorociri care de întinde peste toată țara? Răspuns: Această boală nu este întâmplător în România iar de profitat vor avea producătorii de carne de porc din afara țării.

Putem face ceva? Putem SĂ REFUZĂM consumul de carne de porc din altă sursă decât sursa românească.

Cumpărăm doar carne cu etichetă de produs românesc sau care provine din gospodăriile românilor iar la restaurant insistăm asupra acesui aspect.

Cât timp? Până la refacerea efectivelor de porci din gospodăriile și fermele românești!

Aceasta este o acțiune civică cu scopul apărării intereselor românesști! Prin participarea ta susții România! E momentul să ne arătăm patriotismul nostru!”, a scris Călin Matieș, pe rețeaua de socializare Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax