Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Călin Matieș președintele federației producătorilor de produse tradiționale: Producătorii locali și angajații riscă să dispară

Publicat

Recent, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a avut loc o întâlnire cu tema ,,Salvați producătorul român“. Întâlnirea a fost solicitată de Călin Gheorghe Matieș, președintele Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România .

La întâlnire au fost prezenți doi secretari de stat din Ministerul Agriculturii, 20 de asociații județene din Sibiu, Alba, Sălaj, Hunedoara, Vâlcea, Maramureș, Dolj, Prahova, Galați, Tulcea, Iași alături de Asociația națională BIOROMANIA și APAR -asociația marilor retaileri cu reprezentanții multinaționalelor: Penny, Auchan, Cora, Carrefour, Profi și Rewe .

Întâlnire s-a desfășurat sub auspicii nefavorabile existând foarte mici interese ca produsele tradiționale, ecologice românești să fie prezente pe rafturile hipermarketurilor.

Călin Gheorghe Matieș a explicat că, de-a lungul timpului, la nivel național, primari inconștienți au permis construcția hipermarketurilor în mijlocul orașelor, în condițiile în care în toată Europa hipermarketurile se află poziționate la marginea orașului tocmai pentru ca magazinele de cartier să poată vinde produsele provenite de la producătorii locali.

Negocierile au durat peste 3 ore. În tot acest timp președintele Călin Matieș a încercat să convingă directorii hipermarketurilor să înțeleagă că dacă nu cumpără de la producătorii locali, aceștia vor dispărea împreună cu angajații și singurii clienți vor rămâne bugetarii. Producătorii locali vor lua drumul pribegiei, la cules de sparanghel sau căpșuni în Europa.

Așa vor dispărea definitiv produsele românești de pe rafturile magazinelor și românii vor mânca doar produse de import .

Finalul a fost unul nefavorabil scopului intâlnirii pentru că reprezentanții hipermarketurilor s-au ridicat și au părăsit sala fără a încerca să vină cu soluții care să ajute producătorul român.

Președintele Călin Gheorghe Matieș, candidatul PSD aflat pe primul loc pe lista pentru Senat, a promis că nu se va opri în demersurile sale până când produsele românești nu vor fi la loc de cinste în hipermaketuri și a reafirmat convingerea că micile afaceri cu produse locale reprezintă viitorul României !

Comunicat de presă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 29.10.2020 at 13:11

    Pana nu se da o lege clara ca hipermarketurile se amplaseaza in afara orasului nu se intrevede nici o solutie convenabila pentru producatorul roman.
    Dae cum Romania este dirijata din exterior, asa ceva nu se va intampla.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax