Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Călin Popescu Tăriceanu este noul preşedinte al Senatului. A fost ales în funcţie cu 93 de voturi „pentru”

Publicat

Noul preşedinte al Senatului este Călin Popescu Tăriceanu, care a fost ales, luni, în această funcţie, cu 93 de voturi „pentru” şi 60 „împotrivă”. Cei trei candidaţi anunţaţi în plen au fost Tăriceanu, Marius Obreja şi Dumitru Oprea. Tăriceanu a anunţat, la începutul şedinţei, că în urma demisiei sale din PNL va activa în continuare ca independent.

„Am acceptat această propunere, care mă onorează şi care în acest fel am convingerea că avem posibilitatea de a merge înainte cu programul USL angajat în faţa cetăţenilor cu o majoritate zdrobitoare la alegerile parlamentare. Şi în acest fel sper să pot să-mi aduc o contribuţie importantă apărării intereselor lor şi angajamentelor pe care ni le-am luat”, a spus Tăriceanu, în momentul în care a fost propus de USD pentru funcţia de la Senat.

Candidatul PNL, Marius Obreja, a obţinut 45 de voturi „pentru” şi 108 voturi „împotrivă”, iar Dumitru Oprea (propus de PDL), 15 voturi „pentru” şi 133 de voturi „împotrivă”. Alte patru voturi au fost anulate.

Votul a fost secret, cu buletine.

Grupurile parlamentare ale PSD, PC şi UDMR au anunţat în plenul Senatului candidatura fostului premier şi lider al PNL, Călin Popescu Tăriceanu.

Din partea grupului PNL, a fost anunţat drept candidat la şefia Senatului Marius Obreja, în condiţiile în care, anterior, se vehicula nominalizarea senatorului de Alba, Teodor Atanasiu.

Grupul PDL l-a susţinut pentru această poziţie pe liderul senatorilor democrat-liberali, Dumitru Oprea.

Înaintea votului, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a solicitat celorlalte grupuri parlamentare ca votul pentru alegerea noului preşedinte al Senatului să fie unul secret, după cum prevede Regulamentul acestei Camere.

Senatorul PNL Crin Antonescu a spus, luni, în plen, înainte de votul pentru alegerea unui nou preşedinte al Senatului, că, în condiţiile în care şi-a anunţat demisia în plenul reunit, doreşte să facă o declaraţie şi în plenul camerei şi a arătat că a fost onorat să fie preşedintele Senatului României.

„Demisia mea din funcţia de preşedinte al Senatului nu a fost o decizie de conjunctură, nici o decizie luată sub imperiul unor emoţii, aşa cum se străduiesc diverşi colegi de eşichier politic să spună. A fost un răspuns clar şi limpede, la o situaţie clară şi limpede”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL a mai spus că decizia pe care a luat-o a fost întemeiată şi consideră şi azi că era „firesc” să o ia, aşa cum înţelege „regulile jocului politic”.

Crin Antonescu a mulţumit membrilor Biroului Permanent pentru colaborare şi tuturor senatorilor pentru activitatea pe care a avut-o ca preşedinte al Senatului.

„Sper din tot sufletul că am fost un preşedinte corect şi demn al acestei instituţii fundamentale”, a mai spus Crin Antonescu.

Senatorul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, la începutul şedinţei de luni a Senatului, că, în urma demisiei sale din PNL, va activa în continuare ca independent.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax