Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Călin Potor a trecut OFICIAL la PSD Alba. Al treilea partid. Direct pe funcţia de vicepreşedinte, atât la județ cât și la municipiu

Publicat

„Am fost exclus din PNL!”. Aceasta este declarația cu care deputatul Călin Potor și-a motivat trecerea la PSD, oficializată joi, într-o conferință de presă susținută alături de președintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu. Acesta susține că l-a primit pe Potor „cu brațele deschise în sânul familiei PSD” și că deși noul venit nu a cerut nicio funcție, i s-a oferit postul de vicepreședinte atât la organizația județeană cât și la cea a municipiului Alba Iulia.

Cu toate că nu există nicio decizie oficială de excludere a lui Potor din PNL, acesta susține că a fost dat afară din organizație. Întrebat dacă a primit sarcini de la partid în ultima perioadă, Potor a spus că i s-a cerut să se ocupe de organizarea alegerilor europarlamentare „în Oarda de Jos și în Oarda de Sus”, ceea ce el a considerat o ofensă, fiind deputat pe întregul colegiu Alba Iulia.

Potor: „M-au făcut fripturist, traseist și felcer”

„Nu vreau să dau din casă, nu m-am certat cu nimeni, nu sunt supărat pe nimeni”, a spus Potor în conferința de presă. Pe de altă parte, acesta susține că deși nu a fost exclus oficial din partid, au existat colegi (președintele organizației municipale al PNL, Florin Roman), care ar fi spus în presă că plecarea lui Potor ar fi fost o „pierdere calculată” care a intrat în „curățenia de primăvară”.

Dîrzu: „Este prematură orice discuție despre funcții în administrația publică”

Intrarea lui Călin Potor în PSD a generat discuții despre o posibilă candidatură a acestuia la Primăria Alba Iulia, în 2016, mai ales în contextul în care PSD Alba nu a prezentat până acum niciun candidat competitiv pentru această funcție.

„Nu am discutat de niciun post în administraţie. E prematur”, a declarat proaspătul vicepreşedinte PSD Alba, Călin Potor, susținut de Ioan Dîrzu.

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu a precizat în cadrul conferinţei de presă că este sigur că intrarea lui Călin Potor în partid este de bun augur: „Sunt convins că vom colabora foarte bine”. Acesta a mai spus că au mai colaborat pe perioada USL, când au fost împreună la Ministerul Sănătății și la Ministerul Mediului pentru a face lobby pentru spitalul județean Alba și primăriile din județ.

Potor: „Am greșit în 2011, când am plecat la PNL”

„Am greșit în 2011. Nu a fost ușor nici atunci, să plec de la PDL. Nu aș fi dorit nimănui să fie în sufletul meu”, a declarat Călin Potor. Acesta susține că încă din acea perioadă simpatiza PSD, mai mult decât PNL.

Reamintim că deputatul Călin Potor a votat, marţi, pentru Guvernul Ponta III, în condiţiile în care liderul liberal Crin Antonescu anunţase că parlamentarii PNL vor vota împotrivă. Potor a declarat atunci că, odată cu acest vot, în cazul în care nu va fi dat afară din PNL, îşi va da demisia.

„În comisie l-am votat pe Bănicioiu ca ministru al Sănătății. La ora 15.00 voi vota <pentru> Guvernul Ponta III. Există șansa să fiu dat afară din PNL, însă, oricum, știți bine nu mai aveam niciun viitor în acest partid. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, probabil voi pleca eu. Îmi voi da demisia şi voi trece la PSD. Eu aș fi vrut să rămână USL și să îmi termin mandatul așa”, a spus Potor, în 4 martie.

Întrebat atunci cum se înțelege cu președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, Călin Potor, a spus că ei au colaborat bine, mai ales pe perioada USL.

Din noul partid, Potor susține că nu țintește funcții din administrație și că nu va candida la europarlamentare. „Nu intru pe listă la europarlamentare. Despre primărie, nu știu, nu cred că voi candida. Dacă cei din PSD vor considera că există o șansă reală să fiu ales primar, aș putea lua în considerare o candidatură, altfel nu vreau să fiu carne de tun. Așteptăm să vedem”, a declarat Potor,  la momentul votării Guvernului în Parlament.

Potor, la al treilea partid din cariera sa politică

Până în vara anului 2010, Călin Potor a fost membru PDL, a fost viceprimar al municipiului Alba Iulia, iar în 2008 a intrat în Parlament, ca deputat ales de pe listele PDL. După șase luni în care a fost independent, la începutul anului 2011 a intrat în PNL. La alegerile locale din iunie 2012, Potor a candidat pentru funcția de primar al Alba Iuliei din partea USL, fiind membru PNL. În decembrie 2012 şi-a început cel de-al doilea mandat de deputat, ales de pe listele PNL. Decizia de plecare din PNL spre PSD a venit într-un moment în care cariera sa politică în acest partid era într-un punct critic, existând posibilitatea de a nu mai fi pus pe liste la următoarele alegeri. Odată cu trecerea în PSD, al treilea partid din cariera sa politică, Potor poate să își negocieze o candidatură la Primăria Alba Iulia. O posibilă candidatură la Primăria Alba Iulia ar rezolva o mare problemă a PSD Alba, care la această oră nu poate prezenta un candidat serios și competent pentru această funcție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Georgel

    vineri, 07.03.2014 at 19:49

    ORIUNDE !!! Numai ţâţă de muls să fie !!!

  2. maia

    sâmbătă, 08.03.2014 at 09:41

    Ai gresit” masina de vot „la plecarea din PDL!
    RUSINE! PDL te-a lansat!
    Ai ravnit la primarie,ai vazut ca n-ai sanse si ai inceput sa: cioc!cioc! cioc!…pe la usi.
    Asa cum n-ai fost in stare de mare lucru in cariera profesionala,nici in politica nu ai sanse decat cu „caciuleala”! Si la primarie ce-o sa faci ?O sa te duci la totul gata,o sa te” impaunezi „cu ce a facut Hava si o sa astepti pensia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax