Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Calitatea aerului din Sebeș, ”rea” și ”foarte rea”, zile la rând. Situația nu îngrijorează nici o autoritate publică din județ

Publicat

Indicele de calitate a aerului pe care îl respiră cetățenii din Sebeș, este, potrivit măsurătorilor realizate de sistemul de monitorizare al primăriei, ”rău” sau ”foarte rău”, de câteva zile. Rezultatele măsurătorilor sunt afișate pe siteul instituției în fiecare zi, pentru ziua precedentă.

Sistemul de monitorizare arată rezultatele măsurătorilor pentru mai mulți indicatori și după ce combină datele, oferă un indice general care poate fi excelent, foarte bun, bun, mediu, rău sau foarte rău.

În data de 19 februarie, indicele arăta ”rău”, iar în 12, 14, 15, 17 și 18 februarie ”foarte rău”. Datele pentru zilele de duminică lipsesc.

Autoritățile de mediu din Alba, care până acum se prevalau de lipsa datelor, nu sunt nici acum îngrijorate. De altfel, reprezentanții acestora par mai degrabă neinteresați de problemă. Garda de Mediu este fără reacție, iar Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat că a realizat determinări ale calității aerului în cartierul Mihail Kogălniceanu din municipiul Sebeș.

Măsurătorile au avut loc în cursul zilei de miercuri, 19 februarie, când măsurătorile primăriei arătau că aerul este ”rău”. Spre deosebire de acestea, valorile măsurate cu laboratorul mobil al instituției nu au arătat nici o problemă.

Totul este ok ar putea fi concluzia trasă de reprezentanții APM Alba. ”Au fost efectuate 2 probe de 30 minute pentru: formaldehidă, benzen, metanol, monoxid de carbon, amoniac și respectiv o probă de 60 minute pentru dioxid de azot și dioxid de sulf” au transmis aceștia public.

De când există aceste date, autoritățile de mediu nu mai pot ascunde (în cazul în care au făcut-o până acum) situația de la Sebeș.

În mod ciudat, o situație care în alte părți ar fi extrem de alarmantă, nu îngrijorează nici o autoritate.

Nu sunt prezentate date clare cu privire la situația și dinamica îmbolnăvirilor din acest oraș și nici vreo strategie pentru a corecta această situație. Preocuparea instituțiilor pare a fi mai degrabă aceea ca situația să treacă neobservată.

Totodată, nimeni nu este îngrijorat de calitatea aerului în localitățile din jurul Sebeșului. La Alba Iulia, mai multe aplicații care măsoară calitatea aerului au arătat de asemenea o situație îngrijorătoare în ultimele zile.

Cu toate că Sebeșul este la doar 16 kilometri de Alba Iulia, reprezentanții APM nu s-au gândit, de exemplu, să măsoare indicatorii de poluare și la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Rusinea

    vineri, 21.02.2020 at 06:06

    Opriti poluatorul !

  2. M Cristina

    vineri, 21.02.2020 at 09:05

    Din pacate nu doar la Sebes, atat in Alba Iulia, cat si in localitatile apropiate, aerul este foarte poluat din cauza acestor fabrici! Efectele poluarii nu se simt imediat, dar pe termen mediu, se vor vedea (si se vad deja in statisticile cu imbolnavirile de cancer din judet) in sanatatea noastra, a tuturor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax