Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Calitatea aerului: România, singura țară care NU furnizează date în timp real Agenției Europene de Mediu. Cele mai poluate țări

Publicat

Singura țară din Europa care nu furnizează la nivel european date privind poluarea aerului este România. Cel puțin așa se poate observa pe siteul Agenției Europene pentru Mediu, unde există o hartă interactivă care arată nivelul de poluare a aerului în fiecare țară.

Potrivit hărții, cel mai poluat aer este în Europa de Est. Slovacia iese în evidență, dar și Bulgaria și Croația. Dintre țările europene non-UE, cel mai prost stau Serbia, Macedonia și Bosnia-Herțegovina. 

Nu există date pentru România

România este singura țară a Uniunii Europene pentru care datele privind poluarea aerului nu pot fi vizualizate și nici nu există date legate de acest subiect.

Agenția Europeană de Mediu își propune să ofere publicului o platformă pe care să poată vizualiza cât de curat este aerul în diferite orașe, în condițiile în care poluarea este considerată cel mai mare risc de sănătate din Europa.

Hărțile sunt updatate la minut, precizează reprezentanții Agenției (data și ora pot fi vizualizate în dreapta sus a hărții).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax