Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Calitatea de luptător cu rol determinat în Revoluția Română a lui Marcel Ciolacu, RESPINSĂ. Indemnizația lunară era de 2000 de lei

Publicat

Decizie care aruncă serioase semne de întrebare cu privire la calitatea de luptător cu rol determinat în Revoluția Română a lui Marcel Ciolacu.

O comisie din cadrul Secretariatului de stat pentru revoluționari, aflat în subordinea Guvernului, a respins cererea lui Marcel Ciolacu de a fi declarat „Luptător cu Rol Determinant” (LRD) la Revoluția din decembrie 1989, potrivit unui document publicat pe site-ul instituției. 

În urma analizei atente a dosarului administrativ, comisia desemnată să examineze calitatea de luptător în Revoluția Română a emis o decizie care a stârnit ample dezbateri.

”Documentul oficial arată că în perioada 14-22 decembrie 1989, domnul Ion Marcel Ciolacu nu a îndeplinit criteriile necesare pentru a ocupa și apăra obiective de importanță deosebită în localitățile în care s-au înregistrat pierderi umane, răniți sau persoane reținute până la fuga dictatorului, respectiv ora 12:00.

Cererea înaintată de liderul PSD a fost respinsă de comisie cu o majoritate de voturi, conform documentului emis la data de 22 iunie, citat de Digi24.

Analiza a fost inițiată la solicitarea șefului Secretariatului de Stat, Mihai Iulian Dodu, prin adresă datată 19 iunie, ca urmare a clasării unui dosar de către DNA referitor la statutul de luptător determinant al lui Ciolacu.

De menționat că Mihai Iulian Dodu, care trebuia să conducă ședința comisiei, a fost considerat incompatibil cu analiza dosarului, deoarece premierul Marcel Ciolacu este șeful său direct în cadrul guvernului.

Astfel, la ședință a participat Mihail Valentin Gadină, alt angajat al Secretariatului de Stat.

Marcel Ciolacu deține un certificat din anii ’90 care atestă statutul său de „luptător remarcat pentru fapte deosebite”.

În decembrie 2019, el a declarat că nu a primit nici o compensație financiară din partea statului român pe baza acestui certificat.

Cu toate acestea, jurnaliștii de la Recorder au afirmat că Ciolacu ar fi primit un hectar de teren în comuna Săpoca, pe care ulterior l-a vândut, pe baza titlului de revoluționar.

În plus, la începutul anului 2019, el a depus o cerere pentru obținerea titlului de „luptător cu rol determinant în victoria Revoluției Române”, care implică o indemnizație lunară de 2.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 27.06.2023 at 18:39

    Măi, nu mai aduceţi în discuţie „revoluţia”, că asta a fost o preluare a puterii de către securitate. D”aia stagnează dosarul, că acolo lucrurile sunt cât se poate de clare.Şi aşa va rămâne în veci vecilor, amin.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax