Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”Călugărul-amant” Cristi Călin, exmatriculat acum 9 ani de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Motivul invocat

Publicat

”Călugărul” Cristi Călin, cel care a declanșat un scandal uriaș prin dezvăluirile legate de presupuse orgii sexuale cu implicații în politică și bisericească, a fost exmatriculat în 2013 de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. 

”Călugărul amant”, cum a fost numit acesta de presa centrală, a spus acum 9 ani că i s-a retras binecuvântarea arhierească de către episcopul Romanului și Bacăului, PS Ioachim Băcăuanul, iar pentru asta, a fost exmatriculat.

Revoltat de primirea documentului de exmatriculare, tânărul pe atunci a vorbit despre „lucruri greu de închipuit despre viața monahală de dincolo de pereții chiliilor”.

Acesta susținea că a fost eliminat din școală după ce „a refuzat „câteva propuneri de ordin sexual” venite din partea monahilor.

Alba24 a scris la momentul respectiv despre situație AICI.

Reprezentanții Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia au explicat atunci pentru Alba24.ro, că motivul pentru care Cristian Călin a fost exmatriculat consta într-o serie de ”prostii prin așezămintele monahale”.

”Nu știm exact ce a făcut, dar cert este că i s-au reproșat <desele conflicte pe care le-a provocat în mai multe mănăstiri>. În ultima vreme se îmbrăca în călugăr, deși nu avea voie” au transmis atunci reprezentanții instituției.

„Studentul nu se află la prima exmatriculare. A avut nota scăzută la purtare în fiecare an”

Secretarul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, pr. Tiberiu Ioan Apolzan, a explicat atunci, pentru Alba24.ro motivul pentru care Cristian Călin a fost exmatriculat: „Pentru a intra la facultate, un student trebuie să aibă și binecuvântarea ierarhului din partea locului. El a făcut ceva prostii prin așezămintele monahale, pentru care i s-a retras binecuvântarea de către episcopia Romanului și Bacăului.

Retrăgându-i-se binecuvântarea, noi suntem obligați, conform protocolului dintre Facultate și Patriarhie, să îl exmatriculăm. Nu știm exact ce a făcut, dar cert este că i s-au reproșat <desele conflicte pe care le-a provocat în mai multe mănăstiri>. În ultima vreme se îmbrăca în călugăr, deși nu avea voie”.

De asemenea, acesta a menționat că studentul era cunoscut ca având un comportament inadecvat și că nu se afla la prima exmatriculare din școala teologică: „Oricum, cu absolut toți colegii el era în conflict. Era într-o continuă ceartă. Studentul nu se află la prima exmatriculare. La liceu a mai fost exmatriculat o dată în clasa a X-a. Din câte am văzut pe situația lui școlară, în clasa a IX-a a avut 8,5 la purtare, în clasa a X-a a avut 9, în a XI-a a avut 8,5 și apoi într-a XII-a 9,5. În niciun an nu a avut 10 la purtare” a declarat atunci pentru alba24 reprezentantul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Scandal sexual și servicii secrete

Recent, Cristian Călin a revenit în centrul unui scandal sexual. În spațiul public au apărut imagini cu un tânăr gol cu care deputatul de Argeș, Aurel Bălășoiu, ar fi întreținut relații sexuale, iar informațiile inițiale sugerau că tânărul ear fi fost minor.

Surse din cadrul poliției spun însă că tânărul are 22 de ani și ”nu există nicio anchetă pentru că nu există vreo plângere”.

Cristi Călin, a declarat, citat de Gândul, a spus că ÎPS Teodosie i l-a prezentat deputatului pe presupusul minor și a vrut astfel să îl pedepsească pe Bălășoiu pentru că ar fi avut o relație cu un șofer de-al prelatului.

”… cel care l-o introdus pe gât deputatului este Înaltpreasfințitul Teodosie, de la Constanța. Între deputat și unul dintre șoferii lui Teodosie (…) ar fi existat ceva și atunci Teodosie s-a supărat așa de tare că i l-a băgat pe acest tânăr cu care apare în acele poze deputatul, dar vă pot confirma inclusiv cu poza de pe buletinului lui, că o am, că nu este minor, are 22 de ani”, este declarația lui Cristi Călin, citat de Gândul.ro.

Mai mult, într-o emisiune a Evenimentului Zilei, acesta a mărturisit că face parte dintr-un serviciu de informații românesc și că i s-a cerut să pregătească din punct de vedere tehnic spațiile în care aveau loc orgiile sexuale pentru a fi înregistrați participanții.

Foto: Facebook Cristi Călin

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dany

    vineri, 07.10.2022 at 20:17

    asta e bolnav săracul

  2. Mircea

    vineri, 07.10.2022 at 21:05

    Dracu intra si-n biserica!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax