Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Calvarul șoferilor care tranzitează DN1, între Alba Iulia și Aiud se va încheia. Termenul final al lucrărilor este sfârșitul lunii octombrie


Publicat

Conducerea Companiei Naționale de Drumuri a binevoit să răspundă vineri solicitărilor noastre de a ne informa cu privire la stadiul lucrărilor efectuate pe DN1, între Alba Iulia și Aiud, cele care încurcă traficul rutier de mai bine de trei luni. Răspunsul directorului general CNADNR, Mircea Pop a fost însă cât se poate succint: lucrările se vor finaliza la sfârșitul lunii octombrie.

Coloanele de mașini care se formează zilnic la ieșire din Alba Iulia și care continuă până aproape la intrare în municipiul Aiud au devenit o obișnuință pentru participanții la trafic.

Cu nervii întinși la maxim, șoferii se întrebau cât mai pot dura aceste lucrări de asfaltare și de ce, așa cum ar fi normal, utilajele nu intervin noaptea, pentru a nu mai disturba deplasarea autovehiculelor la orele cele mai intens circulate.

Contactați prin e-mail reprezentanții CNADNR, prin vocea directorului general Mircea Pop, au răspuns, succint, la solicitările noastre: „Pe sectorul de drum DN1, km 285+160-406+176, între Alba Iulia și Aiud, sunt executate lucrări de straturi bituminoase subțiri, termenul de finalizare al acestora fiind sfârșitul lunii octombrie”.

Așadar, dacă declarațiile CNADR vor coincide cu stadiul șantierului de la Alba Iulia, șoferii care tranzitează frecvent acest tronson de drum trebuie să știe  că deranjul provocat de aceste lucrări se va încheia în mai puțin de două săptămâni.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. marius

    sâmbătă, 20.10.2012 at 08:58

    In mod normal ar trebui sa te bucuri cand se reabiliteaza drumurile dar…nu cu bataie de joc. In fiecare zi pierd minim 2 ore in coloanele de masini generate de proasta organizare a santierului. Nu mai reiau problema acelor santuri ramase in urma scoaterii bump-erelor si care au produs deja o tamponare la Santimbru fabrica. Nu inteleg ce fel de asfaltare e aceasta: se pune criblura peste care se toarna un strat de smoala- totul are maxim 1 cm grosime si nu cred ca va tine pana in primavara. Nu cred ca se justifica in vre-un fel acest gen de lucrare mai ales la temperaturile de acum. In tarile cu sapunul deja descoperit nu am intalnit o asemenea situatie, niciodata. Un alt aspect extrem de deranjant este zgomotul rotilor pe acest „asfalt”. Efectiv te scoate din masina. Oare conceptii privind comfortul in trafic este necunoscut de autoritati? Eu consider aceasta „reabilitare” o bataie de joc, o imensa desconsiderare a cetateanului si… o sursa pentru pusculita vre-unui politician/partid etc. Dupa de ce pleaca „constructorii” noi vom ramane ceva timp cu lucrarea de mantuiala facuta, cu discomfortul zgomotului produs de roti. Imi pare rau ca nu stim protesta ca grecii.

  2. cipikao

    sâmbătă, 20.10.2012 at 23:23

    Nu stim protesta ca si grecii pentru ca nu suntem ca ei.Din pacate ci cancelarul german a calcat prin tara noastra si nu am stiut sa iesim in strada sa-i aratam nemultumirea pe care o avem fata de cel pe care ea il sustine ca presedinte la noi in tara.asa ca bine merci a fost tot timpul cu zambetul pe buze.In ce priveste asfaltarea e clar ca pusculita multora se va umple in urma acestei lucrari de mantuiala care clar nu aduce nici un confort in plus in trafic ci dimpotriva.Asta e tara pe care o meritam!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Curățenia de toamnă, în plină desfășurare pe domeniul public, la Sebeș

Publicat

Curățenia de toamnă este în plină desfășurare pe domeniul public, în municipiul Sebeș.

Echipele Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului (SPAP) Sebeș s-au îngrijit de aspectul curat al lacului din Parcul Tineretului, pentru a-l pregăti pentru iarnă, precum și de toaletarea zonelor verzi din parcuri și scuaruri.

Primarul Dorin Nistor a postat pe contul său de facebook câteva imagini pentru a ilustra aceste activități care au rolul de a contribui la imaginea unui oraș bine gospodărit.

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Preșcolarii și elevii din ciclul primar și gimnazial din Abrud vor primi mere, cornuri și lapte, Licitația, lansată în SEAP

Publicat

Preșcolarii și elevii din învățământul primar și gimnazial din Abrud vor primi mere, cornuri și lapte. Primăria a lansat recent o licitație în valoare de peste 270.000 de lei pentru achiziționarea produselor. 

Primăria Abrud a lansat vineri, 30 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP),  o licitație pentru furnizarea și distribuirea de produse lactate, produse de panificație, fructe (mere), pentru anii școlari 2020-2021, 2021-2022 și 2022-2023, în cadrul programului pentru școli al României.

Valoarea totală estimată este de 278.013,6 lei, fără TVA.

Proiectul prevede acordarea gratuită pentru preșcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate și particulare acreditate și pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular de mere, lapte UHT și de produse de panificatie: corn alternativ cu biscuiți uscați, în limita unei valori zilnice/preșcolar/elev.

Limita valorică zilnică cuprinde prețul integral de achiziție a produselor, inclusiv TVA, cheltuieli de transport, distribuție și depozitare a acestora, după caz.

Acordul-cadru va cuprinde câte 3 contracte subsecvente pe an pentru fiecare tip de produse (panificație, lactate și legume/fructe) și pe întreaga perioadă a acordului-cadru de 3 ani.

Calendarul estimativ nu constituie angajament ferm din partea autorității contractante.

Lotul I – Fructe și/sau legume – mere:

Estimări ale cantitatilor minime și maxime care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord cadru: cantități minime = 4.404 buc și cantități maxime = 91.152 buc.

Acord-cadru: Valoare minimă: 2.422,20 lei; Valoare maximă: 50.133,60 lei.

Estimări ale cantitatilor minime și maxime care ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent dintre cele care urmează să fie atribuite pe durata acordului-cadru; cantități minimă: 1.468 buc și cantități maxime: 24.956 buc.

Valoarea celui mai mare contract subsecvent: 13.725,80 lei.

Lotul II – Lapte și produse lactate – lapte UHT:

Estimări ale cantităților minime și maxime care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru: cantități minime= 6.606 buc și cantități maxime = 136.728 buc.

Acord-cadru: Valoare minimă: 5.284,80 lei; Valoare maximă: 109.382,40 lei.

Estimări ale cantitatilor minime și maxime care ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent dintre cele care urmează să fie atribuite pe durata acordului-cadru; cantități minime: 2.202 buc și cantități maxime: 37.434 buc.

Valoarea celui mai mare contract subsecvent: 29.947,20 lei.

Lotul III – Produse de panificaţie – corn alternativ cu biscuiți uscați:

Estimări ale cantitatilor minime și maxime care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru; cantități minime = 11.010 buc și cantități maxime = 227.880 buc.

Acord-cadru: Valoare minimă: 5.725,20 lei; Valoare maximă: 118.497,60 lei.

Estimări ale cantitatilor minime și maxime care ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent dintre cele care urmează să fie atribuite pe durata acordului-cadru; cantități minime: 3.670 buc și cantități maxime: 62.390 buc.

Valoarea celui mai mare contract subsecvent: 32.442,80 lei.

Estimările cantităţilor minime şi maxime care ar putea fi solicitate pe întreaga perioadă a acordului-cadru şi a celor care ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent dintre cele care urmează să fie atribuite pe durata acordului-cadru, se regăsesc în caietul de sarcini. Acestea se vor actualiza în funcţie de prezenţa la cursuri a beneficiarilor de produse pe categorii de elevi din scoli şi grădiniţe.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

LIVE-VIDEO Vis et vir(t)us: Reenactmentul istoric pe timp de pandemie, masă rotundă organizată de Muzeul Unirii din Alba Iulia

Publicat

La împlinirea a 10 ani de reenactment istoric, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia organizează sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 11:00, o masă rotundă despre începuturile, prezentul și mai ales viitorul reenactmentului antic în România.

La eveniment participa reprezentanții unor asociații de profil din țară și străinătate, respectiv Terra Dacica Aeterna (Cluj-Napoca), Historia Renascita (Pitești), Omnis Barbaria (Baia Mare), Nimfele Dace (Zalău), Legio Prima Italica (Svishtov/Bulgaria) și Garda Apulum (Alba Iulia).

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT MORTAL de muncă, la o fabrică de cherestea din Sebeș. Un bărbat a decedat după ce a fost lovit de un motostivuitor

Publicat

Un bărbat în vârstă de 57 de ani din Sebeș a decedat vineri seara după ce a fost lovit de un motostivuitor, pe platforma fabricii HS Timber Group (fosta Holzindustrie Schweighofer) din localitate. 

Din primele informații, un bărbat de 57 de ani din Sebeș a fost acrosat de un motostivuitor condus de un bărbat de 40 de ani.

În urma accidentului de muncă, bărbatul lovit de utilaj a decedat.

Polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infarctiunii de ucidere din culpă.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate