Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Calvarul unei femei din Alba: Bătută de soț a fugit de acasă și de frică a dormit într-o grădină. Bărbatul a dat-o dispărută

Publicat

politie noaptea

După o căsătorie de mai 30 de ani, o femeie din Alba nu a mai rezistat și a fugit de acasă, după ce a fost bătută crunt de soț. Însă, din motivarea instanței de judecată, nu este pentru prima dată când femeia este bătută de cel cu care a trăit pentru bună parte din viață. 

În noaptea de 28 spre 29 iunie 2022, după ce a fost bătută cu palmele și cu o bătă de lemn, femeia a fugit de acasă și nu a mai revenit. În schimb, soțul său, a mers la poliție și a dat-o dispărută. 

Polițiștii au mers să o caute pe femeie, dar când au găsit-o au aflat adevărul: că aceasta fugise de acasă din cauza soțului abuziv.

Este unul dintre sutele de cazuri anuale, în care femeile devin victime ale violenței domestice, violență domestică cauzată de condiții precare și consum de alcool în exces.

Detaliile din dosar au fost făcute public, în motivarea Judecătoriei Blaj, după ce pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție.

Potrivit motivării instaței, ” la data de 30.06.2022, la sediul poliției, s-a prezentat intimatul, care a sesizat organele de poliţie cu privire la faptul că soţia sa, a părăsit de două zile domiciliul comun şi că are probleme cu consumul de alcool şi depresie.

Organele de poliţie au efectuat verificări în vederea identificării, astfel că, în jurul orei 15:00, victima a fost identificată pe raza comunei Valea Lungă şi invitată la sediul poliției.

Cu această ocazie, pentru a stabili împrejurările în care a părăsit domiciliul comun, victima a precizat faptul că, în noaptea de 28/29.06.2022, în jurul orei 01.30, în timp ce se aflau la domiciliul comun, soţul său, pe fondul consumului de alcool, a bătut-o, fiind lovită cu mâinile peste cap şi cu un obiect contondent( o bâtă) în zona piciorului drept, respectiv a coapsei, provocându-i echimoze.

În aceste împrejurări, victima a părăsit locuinţa comună, refugiindu-se în grădină până dimineaţa, iar a doua noapte, respectiv de 29/30.06.2022, a petrecut-o tot în aer liber, nemaidorind să se întoarcă la domiciliu conjugal, de teama agresivităţii soţului, iar în cursul zilei de 30.06.2022, s-a deplasat pe jos până în Valea Lungă, pentru a-şi găsi rudele”.

Femeia a fugit la o rudă. Calavarul femeii, povestit în instanță

Femeia a ajuns la o rudă, care a fost și ea audiată în instanță. Aceasta a povestit cum femeia a fost bătută și în trecut de către soț și despre un episod în care a ajuns la spital bătută și plină de răni.

”În data de 30.06.2022, în timp ce se afla la domiciliul său, în curte a intrat intimata, care a rugat-o să o lase să intre în curte şi să îi dea ceva de mâncare. În timp ce mânca, intimata i-a povestit martorei că a plecat de acasă în noaptea de 29/30.06.2022, deoarece a fost lovită de către soţul său, arătându-i şi vânătăile de pe picioare.

Martora a mai declarat că ştie că soţul o bătea frecvent pe intimată, deoarece el consuma foarte mult alcool. Instanţa reţine că vânătăile de pe picior (coapsă), despre care martora vorbeşte şi pe care intimata susţine că i-au fost provocate de către soţ, se pot observa şi în fotografiile depuse la dosar.

Mai mult decât atât, situaţia de fapt redată mai sus, este confirmată şi prin declaraţia martorei, care a afirmat în faţa instanţei că de miercuri încoace vorbeşte cu intimata în fiecare zi la telefon şi că aceasta i-a spus că soţul a bătut-o.

Chiar dacă nu era foarte coerentă, intimata i-a spus martorei că intimatul se comportă urât cu ea, că a fost la lucru şi la grădină şi a bătut-o şi acolo, de nu a mai putut să meargă la lucru. I-a spus de asemenea că, în ultima perioadă, a dormit 2-3 nopţi în şură la cineva, de frica intimatului, iar atunci când martora i-a propus să stea la ea, intimata s-a bucurat, pentru că nu mai trebuie să stea cu frică.

De altfel, instanţa reţine că, din declaraţia martorei, reiese că intimatul este un om foarte agresiv, care îşi lovea soţia de când martora era încă mică. Chiar dacă s-a întâmplat în urmă cu mulţi ani, episodul pe care martora îl relatează, respectiv cel când a fost sunată de vecini să meargă la spital să aibă grijă de intimată, care fusese bătută de soţ şi avea vânătăi pe tot corpul, era plină de sânge şi cusută în 3 locuri în cap, conturează imaginea unui om de o violenţă exacerbată.

În plus, chiar dacă martora povesteşte în general evenimente de când era mică, nu este lipsită de relevanţă afirmaţia martorei că atunci când era mică şi mai venea în vizită la mama ei, intimata era lovită şi plină de vânătăi.

Mai reţine instanţa că, martora a declarat că a văzut-o ultima dată anul trecut, când s-a întâlnit cu ea la piaţă şi a văzut-o lovită”, se arată în motivarea instanței.

Ce au decis magistrații

În data de 5 iulie 2022, magistrații Judecătoriei Blaj au emis pe numele bărbatului un ordin de protecție, pe o perioadă de 4 luni. Mai exact, bărbatul nu se mai poate apropia la 200 de metri de femeie, timp de patru luni și tot în perioada respectivă nu are voie să o contacteze.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de INUNUDAȚII în ALBA și alte județe din țară, până miercuri. Zonele vizate

Publicat

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri după-amiaza în 14 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 14:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

INHGA precizează că atenţionarea Hidrologică vizează, în principal, fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Bihor, Alba şi Hunedoara.

COD GALBEN inundații: 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 14:00

 • Arieş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Alba şi Cluj)
 • Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Târnava (judeţele: Alba, Sibiu, Hunedoara şi Arad)
 • Vişeu – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Iza – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş)
 • Tur – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Satu Mare)
 • Lăpuş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş)
 • Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud)
 • Someşul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Bihor şi Cluj)
 • Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval SH Dej (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare)
 • Crişul Negru – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Bihor şi Arad)
 • rişul Alb – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Hunedoara şi Arad)
 • Bega – bazin amonte S.H. Făget şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (judeţele: Timiş şi Arad)
 • Timiş – bazin amonte S.H. Sadova şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Şag, Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia (judeţele: Caraş Severin şi Timiş)
 • Cerna – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Gorj şi Caraş Severin)
 • Jiu – bazin amonte S.H. Sadu şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, Gilort – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Motru – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi)
 • Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sebeş Olt – amonte Ac. Ioneşti (judeţele: Sibiu, Vâlcea şi Argeş)
 • Olteţ – bazin superior (judeţele: Gorj şi Vâlcea)
 • Argeş – bazin superior şi Dâmboviţa – bazin superior (judeţele: Argeş şi Dâmboviţa).

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății îi îndeamnă pe românii de până la 40 de ani să ridice „cât mai repede” pastilele de iodură de potasiu

Publicat

rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, îi îndeamnă pe românii cu vârsta sub 40 de ani să meargă „cât mai repede” să-și ridice pastilele de iodură de potasiu.

„Distribuția pastilelor de potasiu este perfect funcțională. Îndemn pe toată lumea, pe toate persoanele cu vârsta de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția”, a spus luni Rafila, în cadrul unei conferințe susținută la Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, după ce a vizitat pacienții răniți în accidentul rutier din Bulgaria.

Rafila a adăugat că sunt 2.500 de farmacii în toată țara în care se găsesc aceste pastile. Oamenii le pot ridica gratuit, pe baza rețetei.

„Este un sistem perfect funcțional. Este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reușit să îl punem la punct”, a mai precizat Rafila.

Întrebat dacă există cerere pentru pastilele de iod, Rafila a răspuns: „Există cerere mai mare, mai mică, Nu știu să vă spun. Dar acum, probabil că pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, e posibil ca cererea să crească. Dar, repet, medicii de familie trebuie să elibereze o prescripție acestor pacienți care au dreptul să primească iodura de potasiu”.

Declarația vine în condițiile în care forțele ruse au bombardat din nou centrala nucleară de la Zaporojie, din Ucraina. Potrivit autorităților ucrainene, în atacul de duminică au fost loviți trei senzori de radiații.

Pastilele de iodură de potasiu trebuie luate doar cei cu vârste sub 40 de ani, în cazul unui accident nuclear, în termen de 24 de ore de la producerea acestuia.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE Avertizare Cod Portocaliu de furtuni în Alba. Ploi torențiale, descărcări electrice și grindină. Zonele vizate

Publicat

Meteorologii au emis luni, 8 august, avertizări Cod Portocaliu de furtuni valabile în mai multe zone din județul Alba.

Între orele 14:00 – 15:00, sunt vizate localitățile Zlatna, Bistra, Baia de Arieș, Roșia Montană, Lupșa, Meteș, Almașu Mare, Bucium, Sălciua, Poșaga, Mogoș, Întregalde, Ocoliș, Râmeț și Ponor și zona de munte de peste cota 1800 m.

Se vor semnala averse torențiale ce vor acumula peste 35…40 l/ mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină.

Știrea inițială

Până la ora 13:00, în județul Alba a fost vizată zona de munte de peste cota 1800 m și zona localităților Cugir, Șugag.

Potrivit ANM, între orele 12:10 – 13:00, se vor semnala averse torențiale ce vor acumula peste 35…40 l/ mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

sursa: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Șoferul care conducea pe contrasens, pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu, identificat: un bărbat de 77 de ani. Ce a pățit

Publicat

Polițiștii de la Autostrăzi l-au identificat pe șoferul care a fost surprins în timp ce conducea pe contrasens, pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu, în zona municipiului Sebeș. 

Este vorba despre un bărbat, de 77 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj. Acesta a rămas fără carnet pentru 120 de zile, dar a și fost amendat. 

Potrivit IPJ Alba, ”urmare a apariției în spațiul public a unor informații și imagini privind un autoturism care circulă pe contrasens, pe autostrada A1, în Sebeș, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba face următoarele precizări:

Din cercetările efectuate de polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva a rezultat că autoturismul a fost condus de un bărbat, de 77 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: La un pas de tragedie pe Autostrada A1, la Sebeș. Un șofer s-a trezit în față cu o mașină care mergea pe contrasens

Față de acesta, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Complementar, a fost dispusă măsura reținerii permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 120 de zile”, au transmis polițiștii pentru alba24.ro.

Reamintim că un șofer care conducea o mașină înmatriculată în județul Dolj a fost surprins, duminică dimineața, în timp ce circula pe contrasens, pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu, în zona municipiului Sebeș.

Momentul a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic, care a fost la un pas să lovească mașina care circula neregulamentar.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax