Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Calvarul unei femei din Alba: Bătută de soț a fugit de acasă și de frică a dormit într-o grădină. Bărbatul a dat-o dispărută

Publicat

politie noaptea

După o căsătorie de mai 30 de ani, o femeie din Alba nu a mai rezistat și a fugit de acasă, după ce a fost bătută crunt de soț. Însă, din motivarea instanței de judecată, nu este pentru prima dată când femeia este bătută de cel cu care a trăit pentru bună parte din viață. 

În noaptea de 28 spre 29 iunie 2022, după ce a fost bătută cu palmele și cu o bătă de lemn, femeia a fugit de acasă și nu a mai revenit. În schimb, soțul său, a mers la poliție și a dat-o dispărută. 

Polițiștii au mers să o caute pe femeie, dar când au găsit-o au aflat adevărul: că aceasta fugise de acasă din cauza soțului abuziv.

Este unul dintre sutele de cazuri anuale, în care femeile devin victime ale violenței domestice, violență domestică cauzată de condiții precare și consum de alcool în exces.

Detaliile din dosar au fost făcute public, în motivarea Judecătoriei Blaj, după ce pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție.

Potrivit motivării instaței, ” la data de 30.06.2022, la sediul poliției, s-a prezentat intimatul, care a sesizat organele de poliţie cu privire la faptul că soţia sa, a părăsit de două zile domiciliul comun şi că are probleme cu consumul de alcool şi depresie.

Organele de poliţie au efectuat verificări în vederea identificării, astfel că, în jurul orei 15:00, victima a fost identificată pe raza comunei Valea Lungă şi invitată la sediul poliției.

Cu această ocazie, pentru a stabili împrejurările în care a părăsit domiciliul comun, victima a precizat faptul că, în noaptea de 28/29.06.2022, în jurul orei 01.30, în timp ce se aflau la domiciliul comun, soţul său, pe fondul consumului de alcool, a bătut-o, fiind lovită cu mâinile peste cap şi cu un obiect contondent( o bâtă) în zona piciorului drept, respectiv a coapsei, provocându-i echimoze.

În aceste împrejurări, victima a părăsit locuinţa comună, refugiindu-se în grădină până dimineaţa, iar a doua noapte, respectiv de 29/30.06.2022, a petrecut-o tot în aer liber, nemaidorind să se întoarcă la domiciliu conjugal, de teama agresivităţii soţului, iar în cursul zilei de 30.06.2022, s-a deplasat pe jos până în Valea Lungă, pentru a-şi găsi rudele”.

Femeia a fugit la o rudă. Calavarul femeii, povestit în instanță

Femeia a ajuns la o rudă, care a fost și ea audiată în instanță. Aceasta a povestit cum femeia a fost bătută și în trecut de către soț și despre un episod în care a ajuns la spital bătută și plină de răni.

”În data de 30.06.2022, în timp ce se afla la domiciliul său, în curte a intrat intimata, care a rugat-o să o lase să intre în curte şi să îi dea ceva de mâncare. În timp ce mânca, intimata i-a povestit martorei că a plecat de acasă în noaptea de 29/30.06.2022, deoarece a fost lovită de către soţul său, arătându-i şi vânătăile de pe picioare.

Martora a mai declarat că ştie că soţul o bătea frecvent pe intimată, deoarece el consuma foarte mult alcool. Instanţa reţine că vânătăile de pe picior (coapsă), despre care martora vorbeşte şi pe care intimata susţine că i-au fost provocate de către soţ, se pot observa şi în fotografiile depuse la dosar.

Mai mult decât atât, situaţia de fapt redată mai sus, este confirmată şi prin declaraţia martorei, care a afirmat în faţa instanţei că de miercuri încoace vorbeşte cu intimata în fiecare zi la telefon şi că aceasta i-a spus că soţul a bătut-o.

Chiar dacă nu era foarte coerentă, intimata i-a spus martorei că intimatul se comportă urât cu ea, că a fost la lucru şi la grădină şi a bătut-o şi acolo, de nu a mai putut să meargă la lucru. I-a spus de asemenea că, în ultima perioadă, a dormit 2-3 nopţi în şură la cineva, de frica intimatului, iar atunci când martora i-a propus să stea la ea, intimata s-a bucurat, pentru că nu mai trebuie să stea cu frică.

De altfel, instanţa reţine că, din declaraţia martorei, reiese că intimatul este un om foarte agresiv, care îşi lovea soţia de când martora era încă mică. Chiar dacă s-a întâmplat în urmă cu mulţi ani, episodul pe care martora îl relatează, respectiv cel când a fost sunată de vecini să meargă la spital să aibă grijă de intimată, care fusese bătută de soţ şi avea vânătăi pe tot corpul, era plină de sânge şi cusută în 3 locuri în cap, conturează imaginea unui om de o violenţă exacerbată.

În plus, chiar dacă martora povesteşte în general evenimente de când era mică, nu este lipsită de relevanţă afirmaţia martorei că atunci când era mică şi mai venea în vizită la mama ei, intimata era lovită şi plină de vânătăi.

Mai reţine instanţa că, martora a declarat că a văzut-o ultima dată anul trecut, când s-a întâlnit cu ea la piaţă şi a văzut-o lovită”, se arată în motivarea instanței.

Ce au decis magistrații

În data de 5 iulie 2022, magistrații Judecătoriei Blaj au emis pe numele bărbatului un ordin de protecție, pe o perioadă de 4 luni. Mai exact, bărbatul nu se mai poate apropia la 200 de metri de femeie, timp de patru luni și tot în perioada respectivă nu are voie să o contacteze.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax