Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Camera de Comerț și Industrie Alba: Firmele din județ pot cere avize de forţă majoră şi pot fi exonerate de la îndeplinirea contractelor din cauza vremii extreme

Publicat

camera de comert abi Camera de Comerț și Industrie (CCI) Alba informează firmele de pe raza judeţului Alba că pot solicita de la Camera de Comerț eliberarea unui aviz de forţă majoră, ca urmare a condiţiilor meteo extreme, menit să exonereze de răspundere contractuală partea care invocă evenimentul de forţă majoră şi care nu şi-a îndeplinit sau nu-şi poate îndeplini, total sau parţial, obligaţiile asumate printr-un contract.

Camera de Comerţ este singura instituţie care poate aviza cazurile de forţă majoră în judeţ.

Ceea ce trebuie să facă agenţii economici afectaţi de evenimentul de forţă majoră este notificarea partenerilor contractuali despre existenţa acestei situaţii, care împiedică executarea totală sau parţială a obligaţiilor contractuale în termenul stipulat în contract sau, în absenţa unei astfel de prevederi, într-un termen rezonabil de la declanşarea forţei majore, urmând ca ulterior să prezinte avizul de forţă majoră eliberat de CCI Alba.

Eliberarea avizului se va face cu respectarea prevederilor legale și în urma analizei fiecărui caz în parte.

Pentru informații suplimentare și consultanță referitoare la documentația necesară, puteți contacta Camera de Comerț și Industrie Alba la telefon: 0258 811 772, fax: 0258 811 711, e-mail: cciaalba@cciaalba.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax