Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Camera Deputaţilor a adoptat Legea referendumului cu pragul de prezenţă de 30%

Publicat

deputati

Legea referendumului care reduce pragul de prezenţă la 30% a fost adoptată, marţi, de Camera Deputaţilor, pe articole. În calitate de for decizional, aceasta a respins solicitarea de reexaminare a şefului statului, care cerea menţinerea acestuia la 50%.

Deputaţii au adoptat proiectul cu 223 de voturi „pentru”, 72 de voturi „împotrivă” şi 23 de abţineri, PDL anunţând că a votat împotrivă.

Proiectul de lege prevede că referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente.

Gheorghe Tinel (PDL) a precizat de la tribunal Parlamentului, după votarea acestui proiect de lege, că deputaţii PDL au votat împotrivă, deoarece consideră că „în acest moment tânăra democraţie are nevoie de un vot majoritar”.

Camera Deputaţilor a adoptat, tot marţi, pe articole, Legea referendumului care reduce pragul de prezenţă la 30%.

Deputaţii au stabilit, adoptând un nou articol, că proiectul de lege intră în vigoare la un an de la publicarea în Monitorul Oficial.

Camera Deputaţilor este forul decizional.

Sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax