Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Camera Deputaţilor: Clădirile monumente istorice, muzeele si casele memoriale, scutite de impozit de la 1 ianuarie 2018

Publicat

Cladire monument istoric - scoala maghiaraCamera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede modificarea Codului fiscal pentru scutirea de la plata impozitelor a clădirilor monumente istorice, muzee sau case memoriale, de la 1 ianuarie 2018.

Proiectul legislativ prevede scutirea de la plata taxelor și impozitelor a clădirilor clasate ca monumente istorice, de arhitectură ori arheologice, muzee sau case memoriale, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare, cu excepția încăperilor care sunt folosite pentru activități economice, precum și terenurile aferente.

În cazul clădirilor de acest tip care nu au faţada renovată, consiliile locale vor putea decide scutirea de impozit, în funcţie de situaţia bugetului, potrivit sursei citate.

De asemenea, consiliile locale vor putea decide şi reducerea impozitului pe suprafeţele neconstruite ale terenurilor în regim de monumente istorice, în funcţie de suprafaţa afectată şi de perioada punerii monumentelor istorice la dispoziţia publicului pentru vizitare.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal a trecut cu 211 voturi „pentru”, 56 „contra” și 13 abțineri. Acesta prevede modificarea şi completarea Legii nr.227/2015, în sensul scutirii de la plata impozitului pe clădiri/teren a clădirilor precum şi a suprafeţelor construite ale terenurilor aferente cladirilor care, potrivit legii, sunt clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, muzee ori case memoriale, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare, cu excepţia încăperilor care sunt folosite pentru activităţi economice.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax