Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Camere video de monitorizare a traficului, pe stâlpii de electricitate. Proiect

Publicat


Sistemele de supraveghere a traficului ar urma să fie instalate și pe stâlpii de electricitate. Un proiect de lege prin care acești stâlpi de electricitate ai tuturor companiilor, de stat sau private, să fie considerați proprietate publică, se află în atenția Senatului.

Autoritățile care vor să pună camera de monitorizare pe stâlpii de electricitate de pe marginea drumului sunt nevoite să achite companiilor care dețin stâlpii sume mari constând în chirie pentru fiecare stâlp folosit, potrivit legislației actuale.

Unele primării beneficiază chiar de finanțări nerambursabile pentru astfel de proiecte de sisteme video de supraveghere, dar trebuie să achite proprietarilor stâlpilor de electricitate chiria pentru aceste servicii, scrie legestart.ro

Inițiatorii propunerii legislative susțin că stâlpii de electricitate sunt, în cea mai mare parte, construiți și instalați înainte de 1989, astfel că actualii proprietari, companiile private sau de stat care dețin stâlpii, îi au în folosință tot din patrimonial statului, al operatorului de energie.

”În înțelesul prezentei legi, sistemul de iluminat public este ansamblul format din puncte de aprindere, cutii de distribuție, cutii de trecere, linii electrice de joasa tensiune subterane sau aeriene, fundaţii, stâlpi, instalaţii de legare la pământ, console, corpuri de iluminat, accesorii, conductoare, izolatoare, cleme, armaturi, echipamente de comandă, automatizare, măsurare, supraveghere video utilizate pentru iluminatul public“, se arată în proiect.

Votul final în cazul acestui proiect îi revine Camerei Deputaților.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo lunară: VREMEA până în 11 noiembrie. Perioade cu soare, dar și zile cu ploi

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. În județul Alba, săptămâna viitoare vremea va fi foarte caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 23 de grade Celsius. Din 25 octombrie, vremea se răcește drastic, cu până la 10 grade. În următoarele săptămâni, vor fi și ploi. Săptămâna […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

14 octombrie, Sânta Parascheva. Ce nu ar trebui să faci în această zi de sărbătoare a toamnei

Publicat

Cunoscută și ca ”Sfânta Vineri”, Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată stăpână peste lumea femeilor, dar și apărătoarea călătorilor, păsărilor și animalelor. Se spune că alină suferința, îi mângâie pe cei intristați și-i izbăvește pe cei deznadăjduiți. În ziua de 14 octombrie, când este sărbătorită Sfânta Parascheva, se mai spune că nu se mănâncă nuci, castraveţi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

FOTO: Accident pe DJ 704 Cugir-Vinerea. O persoană rănită după ce un autoturism și un autobuz s-au lovit

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident rutier s-a petrecut duminică seara pe DJ 704 între Cugir și Vinerea. Un autoturism și un autobuz au intrat în coliziune. Autoturismul a suferit avarii majore, ajungând în afara carosabilului. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noile tarife de referință RCA, anunțate de ASF. Ce se întâmplă cu asigurările auto obligatorii

Publicat

asigurare masina rca

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat recent lista tarifelor de referință RCA, de care asigurătorii țin cont, la stabilirea valorilor de plată pentru asigurările auto obligatorii. Sumele pentru persoane fizice sunt în scădere ușoară, iar cele pentru persoane juridice au rămas la fel. ”Tariful de referință mediu ponderat, pentru segmentul autoturisme-persoane fizice, înregistrează o […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate