Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Camere video de monitorizare a traficului, pe stâlpii de electricitate. Proiect


Publicat

Sistemele de supraveghere a traficului ar urma să fie instalate și pe stâlpii de electricitate. Un proiect de lege prin care acești stâlpi de electricitate ai tuturor companiilor, de stat sau private, să fie considerați proprietate publică, se află în atenția Senatului.

Autoritățile care vor să pună camera de monitorizare pe stâlpii de electricitate de pe marginea drumului sunt nevoite să achite companiilor care dețin stâlpii sume mari constând în chirie pentru fiecare stâlp folosit, potrivit legislației actuale.

Unele primării beneficiază chiar de finanțări nerambursabile pentru astfel de proiecte de sisteme video de supraveghere, dar trebuie să achite proprietarilor stâlpilor de electricitate chiria pentru aceste servicii, scrie legestart.ro

Inițiatorii propunerii legislative susțin că stâlpii de electricitate sunt, în cea mai mare parte, construiți și instalați înainte de 1989, astfel că actualii proprietari, companiile private sau de stat care dețin stâlpii, îi au în folosință tot din patrimonial statului, al operatorului de energie.

”În înțelesul prezentei legi, sistemul de iluminat public este ansamblul format din puncte de aprindere, cutii de distribuție, cutii de trecere, linii electrice de joasa tensiune subterane sau aeriene, fundaţii, stâlpi, instalaţii de legare la pământ, console, corpuri de iluminat, accesorii, conductoare, izolatoare, cleme, armaturi, echipamente de comandă, automatizare, măsurare, supraveghere video utilizate pentru iluminatul public“, se arată în proiect.

Votul final în cazul acestui proiect îi revine Camerei Deputaților.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Tentativă de omor într-o comună din Alba. Un bătrân și-a lovit, cu toporul în cap, prietenul de pahar

Publicat

criminalisti-politia-nu-treceti

Un bărbat de 75 de ani, din comuna Sâncel, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru tentativă de omor.

Potrivit procurorilor care anchetează cazul, ”la data de 07 aprilie, în jurul orelor 17,43, în timp ce se afla la domiciliul său din comuna Sâncel, jud. Alba, împreună cu victima, un consătean în vârstă de 74 de ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unui conflict spontan, inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată, în mod repetat, cu un topor în zona capului, cauzându-i multiple leziuni traumatice, inclusiv de autoapărare la nivelul mâinilor, care necesită pentru vindecare un număr de 40-45 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Procurorul criminalist continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul Criminalistic şi Poliţiei Municipiului Blaj.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un nou DECES cauzat de coronavirus, în județul ALBA: o femeie de 70 de ani. Bilanțul la nivel național ajunge la 227 de morți

Publicat

Al patrulea deces al unui pacient din Alba, confirmat ca fiind infectat cu coronavirus, a fost raportat oficial joi dimineața. Este vorba despre o femeie în vârstă de 70  de ani, care era internată la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Numărul deceselor la nivel național a ajuns la 227.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, femeia a fost internată la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, în data de 7 aprilie 2020.

Condiții medicale pre-existente: diabet zaharat tip II, HTA, nefropatie diabetică.

Pacienta a fost confirmată ca fiind infectată cu coronavirus în data de 8 aprilie. Tot în data de 8 aprilie aceasta a decedat.

Citește și Al treilea deces cauzat de COVID-19 în județul Alba. Este vorba despre un bărbat de 63 de ani cu probleme medicale

Miercuri, 8 aprilie, autoritățile au anunțat două decese în județul Alba. Este vorba despre doi bărbați, în vârstă de 63 de ani respectiv 90 de ani.

Citește și UPDATE: Al doilea deces cauzat de coronavirus în Alba: Un bătrân cu probleme pulmonare acute

Primul deces al unei persoane din Alba infectată cu coronavirus a fost înregistrat luni, 6 aprilie.

Este vorba despre un bărbat de 66 de ani, care a fost internat în SJU Alba Iulia cu o zi în urmă, pe 5 aprilie, pe secția de Cardiologie, cu infarct miocardic, acut recent, angină post infarct, cardiopatie ischemică, insuficiență mitrală și tricuspidiană, HTA.

Citește și Primul DECES în ALBA al unui pacient cu coronavirus. Bărbat de 66 de ani, cu probleme cardiace

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Patru persoane din Ocna Mureș, infectate cu COVID-19. A fost înregistrat primul deces. Situația din oraș, comunicată de Primărie

Publicat

Patru persoane din orașul Ocna Mureș au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul COVID-19, a precizat primarul Silviu Vințeler, într-o postare pe rețeaua de Facebook. Potrivit edilului, miercuri, o persoană se afla în carantină și alte 71 în izolare la domiciliu. De asemenea, în data de 8 aprilie a fost înregistrat și primul deces. 

Reprezentanții Primăriei Ocna Mureș au informat cetățenii cu privire la situația din oraș, eliminând astfel zvonurile.

„În data de 8 aprilie 2020 în orașul Ocna Mureș numărul persoanelor aflate acum în izolare la domiciliu este de 71, o persoană se află în carantină și 4 persoane sunt confirmate pozitiv. De asemenea 4 persoane au ieșit astăzi din izolare (14 zile) și 5 șoferi de TIR se află în autoizolare.

Din păcate astăzi s-a înregistrat primul deces.

Toate persoanele aflate în izolare sau în carantină sunt afebrile, asimptomatice și cu stare generală bună.

– Protejați-vă gura și nasul cu mască de protecție sau orice obiect vestimentar adecvat (fular, batic, eșarfă etc).

– Dezinfectați-vă pe mâini cu apă și săpun sau orice altă substanță destinată acestui scop care conține alcool.

– Rugăm si pe această cale locuitorii orașului să respecte cu strictețe restricțiile impuse la deplasarea persoanelor.

– Evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare.

– Dacă totuşi deplasarea este absolut necesară, respectați legislatia referitoare la documentele pe care trebuie să le aveți asupra dumneavoastră, conform Ordonanțelor militare.

– Deplasările se fac numai având asupra dumneavoastră documentele doveditoare necesare.

– Protejându-ne îi protejăm pe cei din jurul nostru, pe cei dragi”, a scris miercuri seara primarul Silviu Vințeler, pe pagina de Facebook a Primăriei Ocna Mureș.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Consultaţiile la medicul de familie sau în ambulatoriul de specialitate pot fi acordate şi la distanţă. Precizări de la CNAS

Publicat

medic calculator

Consultaţiile la medicul de familie sau în ambulatoriul de specialitate pot fi acordate şi la distanţă, precizează Casa Națională de Asigurări de Sănătate într-un comunicat. Conform CNAS, medicul de familie, contactat telefonic, va acorda o consultaţie la distanţă sau, după caz, va programa pacientul pentru o consultaţie la cabinet sau îl va direcţiona către ambulatoriul de specialitate. În conformitate cu prevederile în vigoare, pe perioada stării de urgenţă nu este necesar biletul de trimitere.

Conform prevederilor Ordinului nr.74527/23.03.2020 privind instituirea unor măsuri necesare pentru limitarea răspândirii infecției cu virus SARS-COV-2 la nivelul unităților sanitare publice și private, pacienții care reprezintă urgențe medicale și cei care suferă de afecțiuni cronice se vor adresa, dupa caz, unităților sanitare, ambulatoriilor de specialitate sau cabinetelor de medicină primară. Consultațiile la medicul de familie sau în ambulatoriul de specialitate pot fi acordate și la distanță.

Pentru a evita aglomerările în unitățile sanitare și a nu-i pune astfel în pericol pe cei cu patologii mai deosebite,  populația este rugată ca la primele semne de boală să contacteze telefonic medicul de familie, care va decide dacă va acorda o consultație la distanță sau, după caz,  va programa pacientul pentru o consultație la cabinetul său, ori îl va direcționa către ambulatoriul de specialitate.

În cazul în care medicul de familie îndrumă pacientul către ambulatoriul de specialitate, în conformitate cu prevederile în vigoare, pe perioada stării de urgență nu este necesar biletul de trimitere.

Potrivit CNAS, pe perioada stării de urgență serviciile medicale, îngrijirile la domiciliu, medicamentele, materialele sanitare și dispozitivele medicale, tehnologiile și dispozitivele asistive se acordă și se validează fără a fi necesară utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate