Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Camere video și controale extinse în toate azilele din România. Solicitare a ministrului Muncii, după scandalul ”Azilul Groazei”

AIRBNB interzice camerele video

Publicat

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat vineri că întoate azilurile din România se vor monta camere de filmat, pentru ca cei internați acolo să nu mai fie bătuți și chinuiți de personal.

De asemenea, anunță controale extinse în toate județele ale unor comisii formate din reprezentanții mai multor instituții locale. 

Ministrul Marius Budăi spune că e nevoie ca în aziluri să existe camere de filmat.

„Sper și revin ca procurorii să lămurească aceste neconcodanțe. Voi solicita și de la DGASPC Ilfov cu verificările pe care le-au făcut lunar, atunci când dădeau la plată aceste facturi.

DGASPC era în contract cu aceste centre de asistență și lunar verificau ceea ce înseamnă respectare condiții minime.

Cred că este necesar ca DGASPC să demareze un control. Am dispus constituirea unei comisii la nivelul AJPIS. Am luat act de demiterea conducerile cerute de domnul premier.

Am dat dispoziție ca prin ordine de prefecți la nivelul județelor țării să se formeze comisii cu DSP și DSVSA. Se vor verifica toate centrele, nu va fi niciunul evitat.

I-am cerut premierului Marcel Ciolacu să instalăm camere de filmat la aceste centre, ca la nevoie filmările să fie puse la dispoziția organelor de anchetă”, a declarat Marius Budăi.

Reamintim că o serie de imagini de la un azil din Afumați, județul Ilfov au șocat România. Bătrânii erau chinuiți, înfometați și bătuți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Simona Chitoran

    vineri, 07.07.2023 at 17:34

    Sa spunem și despre asistență medicală din camine. Medicii de familie ai bunicilor instituționalizați, habar nu au de starea lor. Sunt medicii lor doar pe hârtie. In spitale nu sunt primiți, in urgente li se da paracetamol și sunt trimiși înapoi la cămin. Mâncarea este proasta fara nici o bază științifică , meniul se face în funcție de suma pe care patronul vrea și are chef sa o cheltuiască. O bătaie de joc generalizată la adresa generației care a muncit fără sfârșit de săptămână să ridice tara.

  2. pilu

    vineri, 07.07.2023 at 18:20

    Poveşti PSD-iste. Aţi fost la cel din Totoi să vedeţi ce copii subnutrişi şi cu ce plase pleacă personalul după program ? Conform legilor în vigoare se verifică cât personal trebuie să aibe un centru de bătrâni ? Daţi avize şi nu verificaţi apoi nimic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate