Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Camere video și radare fixe și mobile care vor detecta comportamentul deviant al șoferilor. Dotări la Poliția Română

Publicat

Executivul condus de Ludovic Orban a aprobat nota de fundamentare pentru alocarea a peste 126 de milioane de lei, din fonduri externe nerambursabile, în vederea implementării unui sistem de „supraveghere” a drumurilor din România.

Concret, polițiști de la „Rutieră” urmează să fie dotați cu echipamente speciale cu ajutorul cărora pot identifica inclusiv zonele în care se execută lucrări publice.

Acest sistem presupune și instalarea unor radare fixe și mobile, dar și a unor echipamente care să detecteze comportamentul deviant al șoferilor în trafic.

Este vorba despre „depistarea eficientă în trafic” a celor care pun în pericol participanții la trafic „și care afectează infrastructura rutieră”, „prin comportamentul rutier deviant”. Este dat aici, cu titlu de exemplu, inclusiv comportamentul deviant produs de consumul de substanțe psihoactive.

Toate aceste date urmează să fie introduse într-un sistem centralizat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax