Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Camere video și softuri care analizează filmările, investiții ”smart” pentru siguranța publică din Alba Iulia. ”Video Analytics” va detecta automat incidentele

Publicat

alba iulia supraveghere video „Video Analytics” este un sistem ”smart” care va fi implementat în Alba Iulia în parteneriat cu firma ”Direct One” SA. Este vorba despre camere video și softuri capabile să comprime și să analizeze imaginile video pentru detectarea automată a evenimentelor care pot genera probleme. „Video Analytics” este menit să crească siguranța publică din oraș. 

Sistemul de supraveghere va fi completat cu un dispecerat eficient, capabil să numere și să clasifice automat obiectele și persoanele în mișcare, implementat în colaborare cu Poliția Locală.

„Video Analytics” constă în câteva camere video, cu un soft special. Ideea a plecat de la principala problemă evidențiată la dispeceratele de evenimente ale orașelor: volumul foarte mare de informații. Un reprezentant al Poliției Locale nu o să poată urmări 30 de ecrane în paralel astfel încât să poată identifica dacă este întradevăr o problemă de siguranță. Sistemul procesează după algoritmi speciali și detectează în imaginile video potențiale probleme. Abia apoi atrage atenția operatorului de la dispecerat că există un posibil eveniment în acea zonă.

Soluțiile propuse în cadrul proiectului „Alba Iulia Smart City 2018” de către compania ”Direct One” SA vor fi finanțate în întregime de către acesta pe perioada valabilității protocolului de cooperare. Suplimentar, Direct One SA va suporta costurile de proiectare, instalare, mentenanță și consiliere.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dan

    miercuri, 30.08.2017 at 18:08

    poate ca ar fi Smart sa mai angajați personal pentru ordine publica. Omul este mai bun decât computerul!

  2. Nicu

    miercuri, 30.08.2017 at 21:14

    Un soft care să astupe gropile din oraş , se poate ?Că firmele smart nu sunt în stare !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax