Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Căminul de Vârstnici din Alba Iulia, inclus într-un program de producție a energiei din surse regenerabile

Publicat

Municipiul Alba Iulia a depus spre finanțare un proiect pentru Căminul de Vârstnici din oraș, legat de reducerea consumului în clădiri și producția de energie din surse regenerabile. 

Proiectul „Eficiență energetică și confort sporit în cadrul Căminului rezidențial pentru persoane vârstnice din Alba Iulia” a fost depus în cadrul programului de finanțare gestionat de către Innovation Norway, dedicat creșterii capacității de a furniza energie regenerabilă geotermală în clădiri.

”Vom reuși, astfel, ca la Căminul pentru persoane vârstnice să folosim resurse regenerabile pentru producerea energiei electrice, și să facem peste 10.000 euro/an economii la bugetul local” a transmis primarul municipiului, Gabriel Pleșa.

Ce își propune proiectul:

• microcentrală dezvoltată local în cadrul unei clădiri publice din Alba Iulia, utilizând două tipuri de generatoare (electricitate și căldură)

• dezvoltarea unei rețele de control care asigură o integrare inteligentă, modulară, și interconectabilă cu sistemul de management al clădirii.

• reducerea cu 47,93% a emisiilor de CO2 generate de Căminul rezidențial pentru persoane vârstnice din Alba Iulia (echivalentul a 162 tone de

emisii de CO2)

• Creșterea de la 0 la 1174 MWh / an a producției de energie din surse regenerabile geotermale la nivelul clădirii Căminului rezidențial pentru persoane vârstnice din Alba Iulia

• Economii de peste 10.000 euro/ an în bugetul local datorate producției de energie regenerabilă

Proiectul are o valoare totală de 1.395.492,00 EUR, din care: 1.186.168,00 EUR nerambursabil, iar 197.285,00 EUR cofinanțare Municipiul Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. victorian

    luni, 04.10.2021 at 15:47

    Amortizare in 139,5 ani(fara dobanda) :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax