Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia cere CL majorarea alocației zilnice de hrană la 10,50 lei

Publicat

Costul mediu lunar de întreținere pentru beneficiarii Căminului pentru Persoane Vârstince din Alba Iulia va fi în 2013 de 850 de lei de persoană. Această sumă, precum și contribuția lunară de întreținere a persoanelor vârstnice instituționalizate la cămin vor fi aprobate în Consiliul Local. În condițiile majorării prețurilor la alimente, reprezentanții instituției cer CL Alba Iulia majorarea alocației zilnice de hrană de la 8,3 lei pe zi de persoană, la 10,50 lei.

În stabilirea cuantumului costului mediu lunar de întreținere și contribuției lunare se ține cont de cheltuielile înregistrate pe parcursul anilor 2011 și 2012 la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia. Așadar, potrivit situațiilor financiare din anii anteriori, costul mediu lunar de întreținere în 2011 a fost de 717 lei de persoană, raportat la un număr de 76 de asistați, în timp ce în 2012 costul  mediu a crescut cu 8,37%  înregistrând  o valoare de 777 de lei pe beneficiar, raportat la 78 de vârstnici instituționalizați.

Propunerea supusă aprobării CL Alba Iulia este ca acest cost mediu lunar să se stabilească în 2013 la suma de 850 de lei de persoană.

Constribuția lunară de întreținere a persoanelor vârstnice din acest cămin este stabilită în cuantum de 60% din valoarea veniturilor personale lunare, fără a se depăși costul mediu lunar de întreținere. Contribuția susținătorilor legali ai vârstnicilor instituționalizați reprezintă 100% din diferența de acoperit până la valoarea integrală a contribuției de întreținere, dacă realizează venit lunar, pe membru de familie, mai mare de 600 de lei.

În raportul de specialitate prezentat consilierilor locali se mai precizează că suma de 8,3 lei  stabilită prin Hotărâre de Guvern în 2008, reprezentând nivelul minim al alocației zilnice de hrană pentru consumurile colective din instituțiile publice de asistență socială, de persoană, este insuficientă. Așadar, se cere aprobarea majorării nivelului alocației zilnice de hrană la suma de 10,50 lei pentru o persoană, pe zi. În sprijinul acestei solicitări se arată că, din 2008 și până în prezent, prețurile la alimente au crescut constant.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: ASTĂZI: Şedinţă la CL Alba Iulia. Se aprobă utilizarea sumelor din excedent bugetar pentru obiective de dezvoltare | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax