Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Camioane supraîncărcate cu lemn, oprite de poliţişti în Munţii Apuseni. Doi şoferi amendaţi şi peste 50 metri cubi de material, confiscat

Publicat

TIR cu lemn Poliţiştii din Abrud și Baia de Arieș au confiscat marți, peste 50 de metri cubi de material lemnos, în urma unei acțiuni desfășurate în zona munților Apuseni. Cu această ocazie, un bărbat din Cîmpeni și un altul din Tălmaciu, județul Sibiu, au fost sancționați contravențional, pentru că transportau material lemnos cu documente de însoţire completate necorespunzător. În cazul şoferului din Cîmpeni, „marfa” era mai grea faţă de cea trecută în acte.

Poliţiştii din Abrud, în timp ce desfășurau activităţi în cadrul Planului de Acţiune Scutul Pădurii 2015, au oprit pentru control, marţi, pe DN 74 A, pe raza localităţii Cărpiniş, o autoutilitară cu remorcă, încărcată cu material lemnos şi care era condusă de P.C.V., de 34 de ani, din Cîmpeni.

Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti împreună cu lucrători silvici, s-a constatat că menţiunile din documentele de însoţire a materialului lemnos nu corespundeau din punct de vedere cantitativ cu cantitatea de lemn efectiv transportată. În documente era trecută cantitatea de 21 metri cubi, iar în realitate autoutilitara era încărcată cu 35,9 metri cubi material lemnos.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a şoferului autoutilitarei, în conformitate cu prevederile art. 19, lit. n din Legea 171/2010, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost reţinută în vederea confiscării.

Tot marți, în jurul orei 14.30, poliţiştii din Baia de Arieş, în timp ce acționau pe DN 75, pe raza localităţii Brăzeşti, l-au depistat pe CDM, de 33 de ani, din Tălmaciu, judeţul Sibiu, în timp ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 16,2 metri cubi material lemnos, ale cărei documente de însoţire erau completate necorespunzător.

Şoferul autoutilitarei a fost sancţionat contravențional, în conformitate cu prevederile art. 20 alin 1 lit. a din Legea 171/2010 , iar întreaga cantitate de material lemnos a fost reţinută în vederea confiscării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax