Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Camioanele cu fructe și legume ce intră în România, controlate de ANSVSA. Măsură dispusă de ministrul Agriculturii

Publicat

legume fructe Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a cerut Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) să demareze controale la frontiere în cazul fructelor și legumelor care intră în România, nu doar pe partea de reziduuri, ci și pe cea de produse chimice. Irimescu a transmis că trebuie să se facă tot ceea ce este posibil pentru a proteja consumatorul și producătorul român.

Achim Irimescu susține că de multe ori intră în țară fructe și legume la prețuri mici și care nu răspund cerințelor. De aceea, ministrul a dispus ANSVSA să declanșeze controalele la frontieră.

Potrivit acestuia, o primă reacție a fost că o astfel de analiză, după ce se prelevează, durează 20 de zile. „Am zis că este probabil o glumă, pentru că în 20 de zile camioanele s-au descărcat, marfa a fost vândută și populația a fost deja afectată de aceste produse nesănătoase. Ulterior, au revenit și au spus că o să accelereze acest proces”, a precizat ministrul Agriculturii.

Irimescu a transmis că răspunsul în cazul unei probe nu ar trebui să dureze mai mult de două zile.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax