Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campania “Alege oaia”. Ioan Dîrzu (PSD): „Voi promova propunerile venite în ajutorul crescătorilor de ovine”

Dirzu parlament

Publicat

Campania națională de informare și promovare ”Alege oaia”, aflată sub coordonarea directă a ministrului Petre Daea, lansată la INDAGRA 2017, a ajuns și la Alba Iulia, transmite deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu. Politicianul spune că va promova toate iniţiativele legislative ce vin în ajutorul crescătorilor de ovine.

“Prin această campanie se urmăreşte valorificarea producţiilor agro-alimentare provenite de la specia ovine, creşterea valorii de export prin produse prelucrate, atragerea forţei de muncă în sectorul de prelucrare a cărnii şi a produselor din carne de oaie, dar şi păstrarea tradiţiilor privind aceste produse.

Reamintesc că obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creșterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea la nivel național a unei piețe de Gross, iar la nivel județean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii și a produselor din carne de oaie.

Județul Alba are o lungă și fructuoasă tradiție în creșterea oilor și prelucrarea cărnii și a lânii de oaie. Foarte multe familii de albaiulieni trăiesc din această activitate nobilă, în județul nostru existând comunități rurale întregi care practică oieritul.

Guvernul României sprijină cu mare interes activitatea de creștere a ovinelor în România, prelucrarea și comercializarea cărnii și a lânii de oaie. Prin Programul de guvernare 2017-2020, Guvernul înființează centre de colectare și unitați de prelucrare a lânii și pieilor de ovine și caprine în vederea reducerii pierderilor crescătorilor de animale, reducerea poluării mediului înconjurător întrucât, în mare parte, acestea se aruncă/li se dau foc.

În calitate de vicepreședinte al comisiei parlamentare pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților voi promova toate acele propuneri legislative care vin în ajutorul crescătorilor de ovine și care își propun să readucă carnea de oaie în alimentația curentă a românilor. Suntem singura țară care are o atât de bogată istorie culinară cu carnea de oaie, avem un climat mai mult decât optim pentru creșterea acestor animale și  ar fi păcat să nu costruim în jurul celor două oportunități”, transmite deputatul Ioan Dîrzu.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate